Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2021, 23:18

Kopa Libertadores: Bitka za finale, 31.000.000 dolara i potencijalnih još 50.000.000

Noćas je na programu prva od dva revanš meča polufinala elitnog takmičenja na Zelenom kontinentu

Miriše na novo brazilsko finale, ali ne i na reprizu prošlogodišnjeg finala Kopa Libertadoresa. Flamengo je na revanš u Ekvador poneo 2:0, Barselona Gvajakil neće imati nimalo lak zadatak da iduće noći režira preokret. Do tada, prvi finalista već će biti poznat... Ni Atletiko Mineiro, ni Sao Paulo nisu stekli prednost uoči revanša u Belo Orizonteu, a koliko će igranje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na domaćem terenu Mineiru biti plus, toliko će biti i minus ukoliko primi gol, jer važi pravilo gola u gostima.

Plasman u veliko finale ne donosi samo priliku timovima da se bore za titulu – a Palmeirasu, vladaru Kopa Libertadoresa, i da je brani – nego i pozamašne novčane nagrade. Od KONKAKAF-a će poraženom finalisti na račun leći 31.000.000 dolara, dok će šampionu pripasti oko 80.000.000 dolara. U vreme pandemije virusa korona i globalne finansijske krize, koja nije zaobišla klubove, to su brojke koje nisu za bacanje.

02.30: (1.95) Atletiko MG (3.35) Palmeiras (4.20)

Palmeiras će imati motiv više, ali, verovatno, i veći pritisak. Aktuelni šampion, kao i svaki, ne želi da se odrekne krune. Ali, Belo Orizonte nije omiljeno mesto za tim iz Sao Paula. Prethodna dva puta kada je Palmeiras gostovao Atletiko Mineiru, domaćin je bio prilično uverljiv – u oba navrata bilo je 2:0.

Sa jedne strane Dijego Kosta i Hulk, a sa druge Luiz Adrijano i Felipe Melo. Ima Atletiko Mineiro dva kapitalca u napadu, ali je veliko pitanje koji će od njih dvojice biti u prilici da pomogne timu da ostvari cilj. Hulk je rovit... Ipak, malo je verovatno da će ga to sprečiti da igra. Za Dijega Kostu su šanse male.

Nekako se ne da Dijegu Kosti da osvoji veliki trofej. Nikada Dijego Kosta nije osvjio Ligu šampiona, jedno finale igrao je nedovoljno opravljen i već u prvom poluvremenu morao je na klupu. Stari kontinent nije uspeo da pokori, došao je u Južnu Ameriku sa namerom da osvoji najprestižnije takmičenje. A, možda ga povreda odalji iz najbitnijih utakmica. Ako bude postojao i promil šanse da se Dijego Kosta večeras nađe na terenu – to će se i dogoditi.

Nije Dijego Kosta neko ko voli da statira, naročito ne u utakmicama velikog naboja i u završnicama takmičenja. Takođe je upitan i nastup Nejtana Silve za Atletiko Mineiro, dok Abel Fereira, trener Palmeirasa, neće imati na raspolaganju Majkija i Viktora Luiza. Neizvestan je nastup Markosa Roče i Renana.

Koliko su u rvom meču Atletiko Mineiro i Palmeiras sakrili karte, a koliko ih je pojela važnost utakmice ubrzo će izaći na videlo. Ono što je sigurno jeste da su se za vikend u Brazileirau štedeli. Mislima su bili u revanš meču polufinala Kopa Libertadoresa. Atletiko Mineiro je remizirao sa Sao Paulom, ali gubitak dva boda nije osetio, jer je zadržao prvo mesto i još uveća prednost u odnosu na prvog pratioca – Palmeiras. Tim Abela Fereire je izgubio od Korintijansa. Doživi li novi neuspeh, mogla bi to biti košmarna sedmica za ekipu iz Sao Paula.

KOPA LIBERTADORES, POLUFINALE - REVANŠI

Sreda

02.30: (1.95) Atletiko MG (3.35) Palmeiras (4.20) /prvi meč 0:0/

Četvrtak

02.30: (4.50) Barselona Gvajakil (3.60) Flamengo (1.82) /prvi meč 0:2/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.