Kolarov u ulozi štopera? Konfuzija kod navijača i titula igrača utakmice po specijalizovanim sajtovima

Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolarov u ulozi štopera? Konfuzija kod navijača i titula igrača utakmice po specijalizovanim sajtovima

Slavoljub Muslin dobio temu za ramišljanje

Revolucija Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju počela je tesnom pobedom od 2:1, a u koži "zamorčeta"  u prvom velikom eksperimentu novog trenera Građana našao se pre svih Aleksandar Kolarov. Jer iako je Gvardiola promenio golmana, podelio nove zadatke i Gaelu Klišiju i Bakariju Sanji i Fernandinju čini se da je upravo srpski internacionalac bio prinuđen na najveću transformaciju.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ultra ofanzivnog beka kome su u Engleskoj često - ponekad i neopravdano - zamerali na tome što iza sebe ostavlja previše prostora kad krene napred do partnera Džona Stonsa u ulozi štopera. Iako je tokom priprema ta opcija bila na testu niko joj se nije nadao na takmičarskom meču.

Rezultat? Poslovično ostrašćeni navijači su u konfuziji. Oni glasniji, skloni kritikama kada ne ide sve baš kao po loju - a daleko od toga da je Siti blistao protiv Sanderlenda - zatrpali su društvene mreže kritikama na račun Gvardiole "objašnjavajući" mu da ne sme da se kocka i da će mu se Kolarov na mestu centralnog beka obiti o glavu protiv jačeg protivnika.

Možda hoće, ali protivnik je danas bio Sanderlend. I Siti je pobedio, iako nema sumnje da nijednom fudbaleru nije lako da se privikne na Gvardioline rotacije. A opet...

"Uzdasi na tribinama nastali kada su navijači videli da je Kolarov na mestu štopera utihnuli su s obzirom da je uradio solidan posao. Doduše, nije ga ni imao mnogo. Jedan munjevit prodor sa loptom", piše lokalni Mančester Ivning koji je partiju Kolarova ocenio "sedmicom", dok je samo Rahim Sterling zaslužio osmicu.

Specijalizovani sajt WhoScored.com je, pak, Kolarova nagradio titulom igrača utakmice. Izračunali su pedantni statističari: 12 ispucanih, tri prekinuta protivnička napada, tri driblinga, 104 dodira sa loptom i procenat uspešnosti dodavanja od 89,9 odsto. Ti precizni pasovi verovatno su i bili Gvardiolina vodilja kada se odlučivao za sastav.

Za debi u ulozi štopera - aplauzi. A naravno da uvek može bolje. I sigurno će i biti. Tema za razmišljanje selektora Muslina.

Piše: Dejan Stanković

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.