PL - Pep strepeo na debiju, penal i autogol presudili Sanderlendu

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2016, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL - Pep strepeo na debiju, penal i autogol presudili Sanderlendu

Španski fudbalski stručnjak Pep Gvardiola debitovao je pobedom na klupi Mančester Sitija ali sigurno neće biti zadovoljan onim što su njegovi izabranici pokazali u duelu sa slabašnim Sanderlendom.

Poslednja utakmica subotnjeg dela programa prvog kola engleske Premijer lige odigrana je na "Etihadu" gde je Mančester Siti ugostio ekipu Sanderlenda.

"Građani" su na takmičarskom debiju Pepa Gvardiole savladali Sanderlend rezultatom 2:1 (1:0) ali je duel sa "Crnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Mačkama" pokazao da španskog stručnjaka čeka veliki posao u novom klubu.

Španac je mnoge iznenadio sastavom koji je izveo u prvom takmičarskom meču nove sezone, pa su tako prošlosezonski standardni prvotimci Džo Hart i Jaja Ture ostali na klupi, a priliku od prvog minuta dobio je novajlija Džon Stons.

Mančester Sitije do vodećeg gola stigao posle penala koji je već u 4. minutu iznudio Rahim Sterling a sigurni izvođač najstrože kazne bio je Serhio Aguero.

Nakon vodećeg gola "Građani" nisu pokazali preterano dobru igru pa je Sanderlend ubrzo uspeo da iskontroliše dešavanja na terenu.

Da je strelac vodećeg gola za Siti pogodio na isteku sat vremena igre posle sjajne šanse u kojoj se našao, pitanje pobednika do kraja se verovatno ne bi ni postavljalo, ali su se nedugo zatim stvari zakomplikovale.

Sanderlend je čekao na svoju šansu da ugrozi gol Kabaljera i dočekao priliku u 71. minutu kada Džermejn Defo pogađa za izjednačenje i zebnju Pepa Gvardiole.

Sjajni Vito Manone uspevao je da odbije sve napade Sitija u drugom poluvremenu ali je u 86. minutu nešto lošije intervenisao pa je lopta pogodila njegovog saigrača Padija Meknera u glavu a potom je završila u mreži.

Mančester Siti je preko Iheanača u 89. minutu mogao do trećeg gola ali je Manone sačuvao mrežu pa su "Građani" do prve pobede u sezoni stigli rezultatom 2:1.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SL - Spartak je gazda u Bačkoj (video)

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2016

Fudbaleri Spartaka iskupili su se za ubedljiv poraz u četvrtom kolu Superlige Srbije, pošto su večeras savladali Bačku u Novom Sadu...Prva utakmica 5. kola domaćeg šampionata odigrana je večeras u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe" koji je ugostio superligaše iz Bačke...Fudbaleri Spartaka...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.