Ključevi za Gostinsku kuću Doma kulture u Gračanici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2019, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključevi za "Gostinsku kuću" Doma kulture u Gračanici

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev uručio je danas direktoru Doma kulture u Gračanici Živojinu Rakočeviću ključeve "Gostinske kuće", čiju je izgradnju finansirala Vlada Srbije.

Kozarev je rekao da je ponosan na rad Doma kulture u Gračanici, koji iz godine u godinu pokušava da bude bolji, veći i uspešniji u čemu država nesebično pomaže.

Rekao je da je objekat koji je Vlada finansirala preko Kancelarije za KiM korak ka tome da gostujuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trupe i svi koji dolaze na KiM u misiji kulture i umetnosti mogli da budu lepo ugošćeni.

U "Gostinskoj kući" će ubuduće biti smešteni svi umetnici koji budu dolazili da nastupaju u Gračanici i u ostalim srpskim sredinama južno od Ibra.

Rakočević je podsetio da je u prošloj godini Dom Kulture organizovao više od 250 događaja iz različitih oblasti kulture, te da je kroz različite programe kroz nju prošlo više od 1.900 učesnika.

"Prvi put imamo jedan dom umetnika, koji će stvarati i živeti, a ovaj geto deliti sa nama i otvarati ga. Sa druge stane, ono što je esencijalno važno jeste da prepoznajemo potrebe ovog naroda, a jedna od osnovnih istinskih i suštinskih potreba jeste da Gračanica konačno pređe stepenicu urbanizacije i krene prema gradu. Ukoliko to ne budemo uspeli, a kultura to traži od nas, bićemo osuđeni na tavorenje", upozorio je Rakočević, prenosi Kosovo online.

Dom kulture u Gračanici je na upotrebu dobio lepo uređen prostor od blizu 260 kvadrata sa dnevnim boravkom, trpezarijom, kupatilima i sobama za sve goste i učesnike kulturnih aktivnosti koji će posećivati Gračanicu.

Prvi gosti "Gostinske kuće" su mladi likovni umetnici i beogradski rok sastav "Kanda, Kodža i Nebojša", koji večeras nastupaju u Gračanici u okviru dvodnevnog muzičko likovnog događaja "Noći alternativne umetnosti" u Gračanici.

Novi sanitet za KBC u Gračanici

Kozarev je danas predao ključeve moderno opremljenog sanitetskog vozila direktoru Kliničko-bolničkog centra Priština u Gračanici, Bratislavu Laziću.

Kozarev je rekao da donacija predstavlja ispunjenje dela obećanja i postavljenih ciljeva koje je tokom poslednje posete Kosmetu predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorio sa predstavnicima Srba sa KiM.

On je najavio da će, u cilju unapređenja zdravstva na centralnom Kosmetu, Vlada Srbije izgraditi novu bolnicu u Gračanici, prenosi Kosovo onlajn.

Direktoru KBC Bratislav Lazić zahvalio je na vrednoj donaciji i istakao da će zaposleni u zdravstvu "raditi na unapređenju kvaliteta sekundarne zdravstvene zaštite u tom delu Kosova i Metohije".

"Na ovaj način ćemo još brže stizati do svih zdravstvenih centara u centralnoj Srbiji, ali će nam i pacijenti biti bliži", rekao je Lazić.

On je zahvalio Kancelariji za KiM i državi Srbiji na tome što, kako je rekao, svakodnevno pokazuju da su sa narodom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.