Novi dom za srpsku porodicu u Lapljem Selu

Izvor: RTS, 28.Avg.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dom za srpsku porodicu u Lapljem Selu

Socijalno ugrožena porodica Zvonimira Ničića dobila je kuću u Lapljem Selu, donaciju Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Kliničko-bolničkom centru u Gračanici uručeno je sanitetsko vozilo, a Domu kulture višenamenski smeštajni objekat.
Za praznik, Veliku Gospojinu, višečlana porodica Ničić u Lapljem Selu, nije mogla da očekuje bolji poklon od nove kuće.

"Imam troje dece, suprug, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ja i dever. Mi sa minimalcem izdržavamo celu porodicu. Ne mislimo da prodajemo, ovde smo se rodili ovde mislimo da ostanemo", kaže Snežana Ničić.
Dušan Kozarev, zamenik direktora Kancelarije za KiM, ističe da je porodica Ničić sve ono što čini srpski narod na KiM.
"Porodica kao što su Ničići, su ono što čini naš narod na KiM, i oni su osnovni sadržalac našeg postojanja, opstanka i ostanka i njih najviše moramo i treba da podržavamo i podržaćemo i sada smo se dogovorili da im donesemo nov nameštaj narednih dana", rekao je Kozarev.
I Dom kulture u Gračanici za preko 250 događaja godišnje dobio je nov višenamenski smeštajni objekat "Gostinska kuća", primaće one koji žele da neko vreme budu u Gračanici, kako bi pisali, slikali, pevali, igrali.
Pomoć u novom vozilu i za pacijente i lekare u centralnom delu Kosova i Metohije. Međutim bolesnih i onih koji ih leče su mnogo veće.
"To je izgradnja kvalitetne bolnice u našem regionu, gde bi naši sugrađani mogli da dobiju u potpunosti zdravstveni tretman na vrlo visokom nivou, zahvaljujući jako dobrom kadru koji mi ovde imamo", rekao je direktor bolnice u Gračanici Bratislav Lazić.
Gradnja bolnice u Gračanici je u planu. Čekaju se konkretni pomaci.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.