Klivlend, Čikago i „Ratnici“ na korak od polufinala

Izvor: RTS, 24.Apr.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klivlend, Čikago i „Ratnici“ na korak od polufinala

U nastavku četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige Golden Stejt je kao gost savladao Nju Orleans, posle produžetka, sa 123:119 i poveo sa 3:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Još korak od polufinala plej ofa, ali u Istočnoj konferenciji, deli Klivlend i Čikago koji su imali uspešna gostovanja u Bostonu, odnosno Milvokiju. Klivlend je pobedio Boston sa 103:95, dok je Čikago, posle dva produžetka, bio bolji od Milvokija - 113:106. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Golden Stejt važi za favorita u duelu sa Nju Orleansom, ali niko nije očekivao da će tako brzo doći do treće pobede, iako su je izborili posle dramatičnog produžetka.

Najuspešniji tim ligaškog dela šampionata Golden Stejt bio je na ivici poraza protiv Nju Orleansa pošto je domaćin posle tri četvrtine imao prednost od 20 poena (89:69)!
U poslednjoj deonici, međutim, "raspucao" se Stefon Kari koji je "trojkom" u poslednjoj sekundi doneo izjednačenje svom timu (108:108) i pravo na dodatnih pet minuta.
Upravo poslednja četvrtina, koja je završena rezultatom 39:19 za Golden Stejt, odredila je praktično konačni ishod utakmice. Stečenu psihološku prednost "ratnici" su materijalizovali na najbolji način i, čini se, napravili odlučujući korak ka polufinalu.
Kari je utakmicu završio sa 40 koševa, pogodivši sedam "trojki". Drugi na listi strelaca u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 28 poena.

Na suprotnoj strani bolji od ostalih bili su Entoni Dejvis sa 29 koševa i 15 skokova, odnosno Rajan Anderson koji je ubacio 26 poena.
Za treću pobedu Klivlenda protiv Bostona najzaslužniji je bio Lebron Džejms sa 31 košem, 11 skokova i četiri ukradene lopte. Uz Džejmsa istakao se Kevin Lav sa 23 poena.

Evan Tarner sa 19 i Bil Bredli sa 18 koševa bili su najbolji pojedinci Bostona.
Najzad, u najneizvesnijem susretu jutros, u kojem su igrana dva produžetka, Čikago je savladao Milvoki, iako je dva puta bio pred porazom.

Naime, na kraju utakmice, pri 95:95 Milvoki je imao šut za pobedu, ali je Midlton iz ne tako dobro izgrađene pozicije promašio za tri poena, pa se otišlo u produžetak. Milvoki je i posle prvog produžetka mogao da slavi, ali ovoga puta sa distance nije bio precizan O Džej Mejo.
A onda se razigrao Derik Rouz koji je nekoliko puta sjajno prošao kroz reket protivnika i na kraju sakupio 34 poena uz osam asistencija, a pratio ga je Džimi Batler sa 24 poena.

Kod protivnika razigrao se Janis Antetokunpo koji je došao i do dabl-dabl učinka sa 25 poena i 12 skokova, Džon Henson je imao 15 poena i 14 skokova, dok je Majkl Karter-Vilijams ubacio 19 poena, ali sve to nije bilo dovoljno da se izbegne treći poraz u seriji protiv "bikova".
Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Boston - Klivlend 95:103 (0:3 u seriji)
Milvoki - Čikago 106:113 - dva produžetka (0:3)
ZAPADNA KONFERENCIJA:
Nju Orleans - Golden Stejt 119:123 - produžetak (0:3)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klivlend, Čikago i Golden Stejt na korak do polufinala

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2015

U nastavku četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je kao gost savladao Nju Orleans, posle produžetka, sa 123:119 i poveo sa 3:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede...Još korak do polufinala plej ofa, ali u Istočnoj konferenciji,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.