Kipjegon osvojila zlato za Keniju na 1.500 metara

Izvor: Beta, 17.Avg.2016, 04:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kipjegon osvojila zlato za Keniju na 1.500 metara

Kenijska atletičarka Fejt Čepngetič Kipjegon osvojila je danas zlatnu medalju na 1.500 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, sa vremenom od četiri minuta i 8,92 sekunde.Kipjegon je bila bolja od svetske rekorderke Genzebe Dibabe iz Etiopije, koja je deonicu pretrčala za 4:10,27. Brozna je pripala Amerikanki Dženifer Simpson, koja je trčala 4:10,53.Kipjegon je pobedila u još jednom obračunu Kenije i Etiopije u dugim prugama. Dibaba je na pola trke bila u vodjstvu, ali se Kipjegon držala, da bi je u finišu pretekla i stekla veliku prednost pred ciljnu ravninu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dibaba: Potpuno sam čista, ne uzimam doping

Izvor: Beta, 17.Avg.2016

Svetska rekorderka na 1.500 metara, atletičarka iz Etiopije Genzebe Dibaba rekla je danas da je "potpuno čista" i da nema nikakve veze sa dopingom.Dibaba je jutros osvojila srebrnu medalju u trci na 1.500 metara iza Kenijke Fejt Čepngetič Kipjegon.To je bila prva velika nagrada za Kipjegon, ali novinare...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.