Kandža najbolji u istoriji, Vestbruk je čudovište! (video)

Izvor: Sportske.net, 31.Okt.2016, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kandža" najbolji u istoriji, Vestbruk je "čudovište"! (video)

Leonard prvi na večnoj listi, Ras Vestbruk ima brojeve kao niko do sada na startu NBA lige!

Kavi Leonard je ovoga puta najbolje čuvao za kraj. Lider Sparsa je ubacio 14 od 27 poena u poslednjih šest minuta i prelomio utakmicu, i pored posekotine ispod oka. Gasol je dodao 20 poena i 11 skokova, pa je San Antonio peti put u nizu slavio protiv Majamija na Floridi. Domaćin se dobro držao, čak stigao do vođstva u poslednjoj četvrtini ali su Teksašani jednostavno prejaki. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Dragić odličan, 25 poena, Vajtsajd je ubacio 27, izjednačio rekord karijere, oba tima su u odnosu na februar kada su poslednji put igrali promenila mnogo igrača, aliu je ishod isti, San Antonio je bolji tim.

Leonard je inače ušao u istoriju, on je čovek koji ima najboljih skor u istoriji, u prvih 300 mečeva NBA karijere. Za pet godina u San Antoniju, dobio je 236 utakmica, odnosno oko 78%, a na večnoj listi je preskočio Bajrona Skota koji je dobio 230 i Denija Ejndža koji je u Bostonu slavio 229 puta u 300 prvih nastupa.



Hjuston je dobio i drugi teksaški derbi u poslednjih par dana, tukli su sada Dalas kod kuće u tesnom meču. Harden je presudio komšijama sa penala, promašio je prvo, dao drugo, kaže da ga je trener D'Antoni zbunio, da mu je rekao da pogodi prvo i promaši drugo jer je ostalo 10 stotinki. Uradio je obrnuto, svejedno to je bio pobedonosni poen, "Bradonja" je ubacio 28 poena, imao po 7 asistencija i skokova. Ves Metjus je ubacio 25 za Mavse koji su izgubili tri startna meča, od Indijane u produžetku i dva od Hjustona.

Memfis je posle velike borbe srušio Vašington, odlučilo je produžetak. Mark Gasol je ubacio 20 poena, pogodio je ključnu trojku u regularnom delu i dve u dodatnih pet minuta i prelomio. Vol je predvodio Vizardse sa 22 poena i 13 asistencija, ali je promašio sa sirenom sa pobedu, svih pet startera gostiju bilo je dvocifreno, ali t je bilo nedovoljno za trijumf. Vins Karter je vratio vreme sa pet trojki iz šest pokušaja, Konli dao 24 poena i imao 11 asistencija.

Ras Vestbruk je bio previše dobar za Lejkerse, novi tripl-dabl pleja Oklahome bio je dovoljan za pobedu. Ubacio je 33 poena, imao 16 asistencija i 12 skokova. On je za razliku od meča sa Sansima, bio mnogo precizniji, šutirao duplo manje, a pridružio se Medžiku, Džeriju Lukasu i Oskaru Robertsonu kao jedini igrač u istoriji koji je u prva tri meča sezone napravio dva tripl-dabla. On je stigao do tripl-dabla već u trećoj četvrtini, u proseku u ovoj sezoni postiže 38.7 poena, ima 12.3 skokova i 11.7 asistencija.



Voriorsi su slavili protiv Sansa, Durant je ubacio 37 poena, Kari dodao 28, nije bilo lako u Arizoni, tek u poslednjem minutu favorit je obezbedio pobedu. Ti Džej Voren je ubacio 26 poena za Feniks, Tanderu je veče pre toga dao 30.

Bobi Marjanović nije ni igrao u pobedi Detroita nad Milvokijem. Odbrana Pistonsa je odradila veliki posao, Dramond uz 20 poena, uhvatio 23 lopte, to je bila 10. utakmica karijere u kojoj je ima 20+ i skokova i poena.

Klipersi su stigli i do druge pobede u sezoni. U matine terminu na Pacifiku je pala oslabljena Juta.

Ostin Rivers je opravdao očevo poverenje, ubacio je 19 poena za 28 minuta, na startu poslednje četvrtine je serijom poena odveo tim na +21, posle se domaćin nije osvrtao.

Memfis - Vašington 112:103

Hjuston - Dalas 93:92

Oklahoma - Los Anđeles Lejkers 113:96

Feniks - Golden Stejt 100:106

Majami - San Antonio 99:106

Detroit - Milvoki 98:83

LA Klipers - Juta 88:75

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.