Kakva sezona! Gameiro počistio Šahtjor, Sevilja napada treći uzastopni trofej Lige Evrope (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2016, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakva sezona! Gameiro počistio Šahtjor, Sevilja napada treći uzastopni trofej Lige Evrope (VIDEO)

Francuz najzaslužniji što će se njegov tim peti put u poslednjih deset godina boriti za drugi najvažniji trofej u evropskom klupskom fudbalu - 3:1

Hoćete da pobedite četvrtkom? To je prosto nemoguće kada je sa druge strane Sevilja. Želite u finale Lige Evrope? Neće moći - tamo je ponovo Sevilja! Treći put uzastopno, peti u poslednjih deset godina ekipa sa stadiona Ramon Sančez Pishuan boriće se za drugi najvažniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Za to je ove >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << večeri, ali i kompletne sezone, bio najzaslužniji neverovatni Kevin Gameiro, koji je sa dva gola učestvovao u velikom trijumfu protiv Šahtjora - 3:1 (1:1), ukupno 5:3.

Fenomenalni francuski napadač sa ogromnim žarom i motivom ušao je i ovaj, najvažniji meč u dosadašnjem toku sezone za ekipu Unaja Emerija, pa mu je bilo neophodno samo devet minuta da pošalje loptu iza leđa Andreja Pjatova. Lukavi golgeter Sevilje iskoristio je katastrofalnu grešku mladog Maksima Mališeva i već na samom startu utakmice u potpunosti promenio njen tok.

Sevilja je u tim trenucima držala kontrolu igre i rezultata, ali je koncetracija domaćim igračima počela da opada u finišu prvog dela igre, što su kvalitetni gosti znalački iskoristili i preko Eduarda Silve stigli do izjednačenja. Brazilca sa hrvatskim pasošem sjajno je pronašao Marlos, pa ovome nije bilo teško da nastavi golgeterski niz koji je započeo u nedavnom derbiju sa Dinamom iz Kijeva.

Taj pogodak predstavljao je jasan znak za ekipu Mirčee Lučeskua da krene na sve ili ništa u drugom poluvremenu, ali je ubrzo usledio novi hladan tuš. Prošla su nepuna dva minuta igre u nastavku meč, Krihovjak je pravovremeno uočio odlično kretanje i signalizaciju Gameira i poslao mu loptu u prostor. Usledila je nova hiruški precizna reakcija, lopta je prošla milimetar daleko od Pjatova, koji je ostao na zemlji, pa Gameiru bilo lako da postigne svoj sedmi pogodak na osam mečeva u Ligi Evrope ove sezone.

Već tada, iako ih je rezultat od 2:2 vodio u produžetke, potonule su sve lađe gostima iz Donjecka, što je Sevilja, nošena fantastičnim hukom skoro 50.000 navijača sa Sančez Pishuana, iskoristila na najbolji način. Vitolo je pružio loptu na desnu stranu za desnog beka Marijana, a dugogodišnji prvotimac Bordoa nije previše oklevao, dobro se namestio, a onda snažno opalio po lopti i slavlje Seviljine publike je moglo da počne.

Sevilja je do sada igrala četiri finala i svaki put pobedila. Prvo je 2006. godine pao Midlzbro, 2007. Espanjol, 2014. Benfika, dok je prošle sezone nemoćan bio Dnjepar. Ostaje da se vidi da li će takve sudbine biti i slavni Liverpul.

SEVILJA - ŠAHTJOR 3:1

/Gameiro 9, 47, Marijano 59 - Eduardo 41/

Stadion: Sančez Pishuan

Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija)

SEVILJA (4-2-3-1): Sorija - Fereira, Rami, Kariso, Tremulina (od 74. Eskudero) - Krihovjak, N'Zonzi - Koke, Banega, Vitolo - Gameiro (od 82. Ibora).

ŠAHTJOR (4-2-3-1): Pjatov - Srna, Kučer, Rakicki, Ismaili - Mališev, Stepanenko - Marlos (od 84. Velington), Kovalenko, Tajson (od 76. Bernard) - Eduardo (od 84. Dentinjo).

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.