Eksperti za Ligu Evrope stižu u Bazel po peti trofej! (video)

Izvor: Sportske.net, 05.Maj.2016, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksperti za Ligu Evrope stižu u Bazel po peti trofej! (video)

Peti put u poslednjoj deceniji fudbaleri Sevilje igraće u finalu Lige Evrope, a ukoliko tradicija bude igrala ulogu u noći borbe za trofej, pehar drugog po kvalitetu evropskog takmičenja ponovo će završiti u Andaluziji.

Eksperti za Ligu Evrope i aktuelni prvaci pomenutog takmičenja obezbedili su plasman u treće uzastopno finale pošto su polufinalni dvomeč sa Šahtjorom dobili ukupnim rezultatom 5:3!

Fudbaleri Sevilje slavili su u revanšu rezultatom 3:1 (1:1) >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << čime su potvrdili povoljan rezultat iz prve utakmice odigrane u Ljvovu i overili plasman u peto finale Lige Evrope u poslednjih deset godina.

Golove sa stadiona "Ramon Sančez Pishuan" pogledajte OVDE!

Da se Andalužani nalaze na putu ka finalu u Bazelu moglo se naslutiti već posle prvog meča u Ukrajini, a Kevin Gameiro postarao se da Sevilja otvori revanš susret na najbolji mogući način, golom u ranoj fazi utakmice.

Francuski internacionalac iskoristio je kardinalnu grešku štopera Šahtjora i izbio sam pred Andreja Pjatova koji nije mogao da zaustavi snažan udarac po zemlji pa je Sevilja u 9. minutu povela sa 1:0.

Do odlaska na odmor domaći su imali još nekoliko prilika da udvostruče prednost ali ih nisu iskoristili, pa je kazna stigla u 44. minutu kada Brazilac sa hrvatskim pasošem Eduardo poravnava na 1:1.

Pogodak hrvatskog reprezentativca dao je samo prividnu nadu Šahtjoru pošto je domaći sastav u drugom delu meča "pregazio" klub iz Donjecka i sa još dva gola trasirao put ka trećem uzastopnom finalu.

Već u drugom minutu nastavka Kevin Gameiro postiže drugi gol na utakmici i proslavlja ga tako što visoko podiže dres danskog internacionalca Kron Delija koji je na prvoj utakmici doživeo tešku povredu ligamenata kolena.

Do šezdesetog minuta Sevilja je stavila tačku na dvomeč sa Šahtjorom golom Marijana koji je iskoristio asistenciju Vitola i postavio konačnih 3:1 iako je do kraja meča tim Unaija Emerija mogao do mnogo ubedljivije pobede.

Sevilja će tako treću godinu za redom igrati za trofej u Ligi Evrope, a podsećamo da je klub iz Andaluzije sva četiri finala ovog takmičenja završavao trijumfalno što znači da će ekipa Liverpula imati jako težak posao u Bazelu.

Finale je na programu 18. maja a osvajač trofeja u Ligi Evrope obezbediće plasman u grupnu fazu Lige šampiona.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kakva sezona! Gameiro počistio Šahtjor, Sevilja napada treći uzastopni trofej Lige Evrope (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2016

Francuz najzaslužniji što će se njegov tim peti put u poslednjih deset godina boriti za drugi najvažniji trofej u evropskom klupskom fudbalu - 3:1..Hoćete da pobedite četvrtkom? To je prosto nemoguće kada je sa druge strane Sevilja. Želite u finale Lige Evrope? Neće moći - tamo je ponovo Sevilja!...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.