Kajakaši zadovoljni posle osvojenih medalja

Izvor: B92, 22.Avg.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kajakaši zadovoljni posle osvojenih medalja

Srpski kajakaši, koji su u sat vremena osvojili tri medalje na Svetskom prvenstvu u Milanu i obezbedili vize za Rio, prezadovoljni su svojim uspehom.

Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek osvojile su srebro na 500 metara, Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su bronzanu medalju u trci na 1000 metara, a istim odličjem okitli su se i Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grujic Marko Novaković na 200 metara.

„Prezadovoljna sam kako smo odveslale trku, bila je žestoka konkurencija. Bilo nam je napeto ovih dana jer se nije išlo direktno u polufinale pošto je bilo mnogo prijavljenih posada. Ali drago mi je da smo psihički jer smo svakako fizički smo svakako spremne, izdržale do samog kraja i osvojle medalju. Trka je bila odlična jer smo sve odradile planski. Jako je nezgodno takmičiti se sa punom konkurencijom jer nemamo na koga da obratimo pažnju jer su svi dobri i svi daju svoj maksimum i ove godine, stvarno, sve posade sudošle spremne jer svi žele da idu na Olimpijske igre u Rio i svi daju svoj apsolutni maksimum. Stvarno sam zadovoljna jer smo u ovakvoj konkurenciji uspele da prvo se izborimo za finale, da izborimo kvotu za Rio i da osvojimo medalju", naglasila je Starovićeva.

Dva puta veslano finale u kom su učestvovali Grujić i Novaković. Prva trka je poništena zbog pogrešnog starta, a srpski dvojac je tada završio na drugom mestu. Većina takmičara nije registrovala tu sudijsku odluku pa su izveslali celu deonicu. Tek kada je prva trka završena, takmičarima je saopšteno da će se finale ponoviti za samo 40 minuta

„Dali smo svoj maksimum, nismo imali nikakvih grešaka od početka trke do samog kraja. Na kraju smo osvojli treće mesto, ali smo zadovoljni. Mi smo prvu trku izveslali maksimalno i tek kad smo prošli kroz cilj su nam sudije rekle da se trka ponavlja. Mi se fizički i psihički spremamo za tu jednu trku i ta druga nije bila planirana, ali šta je tu je. Osvojiti dve medalje u razmaku od 40 minuta stvarno je veliki uspeh i to govori da smo spremni i da od nas mogu da se očekuju velike stvari u budućnosti“, naglasio je Gruijić.

Novaković kaže da ne zna da su se ranije dešavale slične stvari.

"Zadovoljni smo što smo osvojili olimpijsku normu koja nam je bila najveći cilj. Cela sezona nam je bila u poprilično žestokom ritmu i imali smo veoma dobar kontinuitet i čak i ovo treće mesto je odličan rezultat. Koliko ja znam ovakve stvari se nisu nikad dešavale. Čuo sam signal za pogrešan start, ali niko nije stao pa nismo ni mi. Stvarno ne znam zašto trka nije prekinuta već su sačekali da se završi. Svi su izveslali do kraja i tako je kako je. Medalja je tu i idemo dalje", naglasio je Novaković.

Tomićević i Zorić do bronze su stigli u vremenu 3 minuta 11 sekundi i 502 stotinke.

"Bila je jako naporna trka ali smo uspeli da iskontrolišemo situaciju jer smo posle starta malo zaostali. Znali smo da imamo dobru putujuću brzinu što smo i iskoristili i većinu trke smo bili u vođstvu. Malo nam je falilo snage u finišu, ali dali smo sve od sebe i to je najvažnije“, zadovoljan je Zorić.

„Ja sam prezadovoljan jer smo od početka trke bili u igri za medalje. Na 100 metara do kraja smo čak i bili u vođstvu. Išli smo kao nikad do sada, pogotovo što ranije trke nismo ovoliko dobro vozili. Išli smo na zlato, nismo taj cilj ispunili, ali medalja je medalja. Ispunili smo olimpijsku normu što je najvažnije i sve ide svojim tokom, pa ćemo u Riju da idemo na zlatnu medalju“, zadovoljan je medaljom Tomićević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.