SP - Još jedna bronza i olimpijska norma za srpske kajakaše!

Izvor: Sportske.net, 22.Avg.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP - Još jedna bronza i olimpijska norma za srpske kajakaše!

Srpski kajakaši nastavili su žetvu medalja na Svetskom prvenstvu u Milanu pošto su Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili bronzano odličje u trci na 200 metara, a samim tim obezbedili su i mesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Trećeg dana Svetskog prvenstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za kajakaše i kajakašice koje se održava u Milanu srpski reprezentativci i reprezentativke ostvarili su izuzetne rezultate u prepodnevnim finalnim trkama.

Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek osvojile su srebrnu medalju u trci na 500 metara, Marko Tomićević i Milenko Zorić okitili su se bronzanim odličjem u trci na 1000 metara, a bronza je pripala i Nebojši Grujiću i Marku Novakoviću u trci na 200 metara.

Srpski kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković nastupili su u trci na 200 metara u 11 časova i 15 minuta, ali je trka ponovljena zbog pogrešnog starta britanskog dvojca. U neregularnoj trci Srbi su osvojili drugo mesto ali su u podne ponovo morali da uzmu vesla u ruke.

Ponovljena trka počela je tačno u podne a naša posada je izgubila drugo mesto ali je ipak zadržala mesto na pobedničkom postolju.

Zlatna medalja otišla je u ruke Mađara Šandora Potka i Pitera Molnara koji su trku završili za 30 sekundi i 935 stotinki. Srebro je pripalo Rusima, dok su Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili bronzanu medalju.

Ne treba zaboraviti da su osvajanjem bronzanog odličja srpski kajakaši obezbedili i olimpijsku normu za Igre u Rio de Žaneiru, a isto važi i za gorepomenute posade.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kajakaši zadovoljni posle osvojenih medalja

Izvor: B92, 22.Avg.2015

Srpski kajakaši, koji su u sat vremena osvojili tri medalje na Svetskom prvenstvu u Milanu i obezbedili vize za Rio, prezadovoljni su svojim uspehom...Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek osvojile su srebro na 500 metara, Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su bronzanu medalju u trci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.