Kad je teško, tu je Mesi! Magične asistencije vratile Barsu na vrh, titula je blizu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2016, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad je teško, tu je Mesi! Magične asistencije vratile Barsu na vrh, titula je blizu (VIDEO)

Argentinac upisao i 126. asistentiju u Primeri, Suarez dao 35. prvenstveni gol ove sezone

Ponadali su se navijači madridskih giganata Atletika i Reala da su konačno gurnuli u stranu Barselonu, ali srce šampiona ipak je izdržalo. Katalonci su u gostima savladali Betis sa 2:0 u 36. kolu Primere i vratili se na lidersku poziciju.

Nije Barselona blistala i dosta dugo je, za svoje standarde, čekala da načne rivala. Ipak, kada je bilo najteže stvari u svoje ruke preuzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Lionel Mesi.

Ovaj put argentinski as nije rešio duel golovima, već asistencijama. Učestvovao je kod oba gola i došao do broja od 126 asistencija u karijeri u Primeri.

Ruku na srce, Barseloni je put ka pobedi bio olakšan posle isključenja Hajka Vestermana u 35. minutu. Nemački fudbaler zaradio je drugi žuti karton zbog prekršaja na Ivanu Rakitiću.

Upravo je hrvatski reprezentativac u 50. minutu iskoristio dodavanje Mesija i nesporazum u odbrani Betisa da zatrese mrežu domaćeg tima.

Inače, na njega su navijači Betisa imali poseban “pik“, jer je od 2011. do 2014. godine branio boje gradskog rivala Sevilje.

Tačku na pobedu Barselone stavio je Luis Suarez u 81. minutu, pošto ga je Mesi spojio sa golom. Prethodno je urugvajac na ovom meču nekoliko navrata bio gubitnik u duelima sa golmanom Adanom.

Ovo je klubu sa Nou Kampa bila šesta uzastopna pobeda nad Betisom u prvenstvenim okršajima.

Do kraja španske Primere ostala su još dva kola. Barselona, koja ima isti broj bodova i bolji međusobni skor od Atletika, u finišu dočekuje Espanjol i gostuje Granadi.

PRIMERA, 36. KOLO

Petak

Sporting Hihon - Eibar 2:0 (1:0)

/Karmona 43, Rodrigez Menendez 82/

Subota

Real Sosijedad - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Bejl 79/

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Grizman 56/

Real Betis – Barselona 0:2 (0:0)

/Rakitić 50, Suarez 81/

22.05: Granada - Las Palmas

Nedelja

12.00: Atletik Bilbao - Selta

16.00: Espanjol - Sevilja

18.15: Deportivo - Hetafe

20.30: Valensija - Viljareal

Ponedeljak

20.30: Malaga - Levante

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.