Izvor: HotSport.rs, 01.Sep.2017, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRŠENJE FINANSIJSKOG FER-PLEJA: UEFA otvorila istragu protiv PSŽ-a

Pari Sen Žermen je ovog leta pomerio granice u transferima fudbalera, a zbog toga je reagovala i UEFA.

PSŽ je u ovom prelaznom roku angažovao Nejmara iz Barselone i Kilijana Mbapea iz Monaka. Nejmar je doveden za 222 miliona evra, dok je Kilijan Mbape stigao na pozajmicu, a Parižani će naredne sezone za njegov transfer Monaku platiti oko 180 miliona evra. Transfer je odrađen na ovaj način kako bi se mimoišla pravila UEFA u vezi sa finansijskim fer-plejom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << /> UEFA je otvorila istragu protiv PSŽ-a zbog mogućeg kršenja finasijskog fer-pleja. Pored transfera Nejmara i Mbapea, pod istragom su prelasci u PSŽ Danija Alveša iz Juventusa, kao i Jurija Berčičea iz Sosijedada.
– Istraga će imati fokus na eventualnu povredu propisa nastalih u svetlu navedenih transfer aktivnosti Pari Sen Žermena. U narednim mesecima Kontrolna komisija UEFA u vezi sa finansijskim transakcijama će se sastajati kako bi utvrdila sva validna dokumenta u vezi sa ovim slučajevima, stoji u sopštenju UEFA
The post KRŠENJE FINANSIJSKOG FER-PLEJA: UEFA otvorila istragu protiv PSŽ-a appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PSŽ odgovorio UEFA, šta će se dešavati u januaru i junu?

Izvor: Sportske.net, 02.Sep.2017, 00:18

Klub sa ''Parka prinčeva'' reagovao na vest iz UEFA da je pokrenuta istraga o transferima Nejmara i Mbapea ovog leta u PSŽ...Pari Sen Žermen se oglasio saopštenjem pošto je UEFA pokrenula istragu o transferima ovog kluba tokom leta... ''Pari Sen Žermen prihvata odluku komisije UEFA za finansijski...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.