KOŠ KOJI JE PRESUDIO LEJKERSIMA Ovako je Bjelica utišao Los Anđeles /VIDEO/

Izvor: Blic, 29.Okt.2015, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOŠ KOJI JE PRESUDIO LEJKERSIMA Ovako je Bjelica utišao Los Anđeles /VIDEO/

Ko posmatra košarku samo kroz brojke, voli više statistiku od same igre. Prvi pogled na učinak Nemanje Bjelice u NBA debiju, pobedi protiv Lejkersa (111:112) statističarima bi doneo zaključak "Osam poena? Onako...". Onima koji uživaju u igri bilo je mnogo lepše. Tim pre što je upravo naš reprezentativac postigao jedan od ključnih pogodaka na ovom meču.

Bjelici nisu baš mnogo dodavali loptu saigrači. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ne koliko bi jedan MVP Evrolige to zasluživao, ali... Polako. U NBA ionako teško da vrede pređašnje zasluge. Ko se tamo dokaže, tamo će i imati poštovanje. Tako stvari funkcionišu i, kako se čini, Bjelica sa tim nema problema. Čeka svojih "pet minuta".

Dočekao ih je već u finišu meča sa Lejkersima.

Nakon trojke koju je dao u uvodnoj četvrtini, na dodavanje Rikija Rubija, morao je prilično da se načeka naš reprezentativac da mu se opet ukaže takva šansa. I, ukazala mu se na dva minuta i 13 sekundi pre kraja. Ponovo je Španac dodao loptu srpskom košarkašu, a ovaj iz trka pogodio novu trojku. Za nedostižnih 102:111 i tajac u čuvenom Stejpls centru:

U finišu meča Lejkersi su došli na korak od preokreta. Dali su sve od sebe da stignu vođstvo Minesote, koja više nije poentirala iz igre. Jedino je Rubio, jednim slobodnim bacanjem, promenio rezultat na 105:112, da bi u finišu domaćin prišao na poen zaostatka i imao šut za pobedu. Pokušaj Lua Vilijamsa, pred zvuk sirene i iz prodora, nije bio precizan.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRIJUMF IMA I BOLNE STRANE Zakucavanje Lejkersa preko Bjelice /VIDEO/

Izvor: Blic, 29.Okt.2015

Odlično je iskoristio svoju šansu Nemanja Bjelica na NBA debiju, ali je u pobedi protiv Lejkersa (111:112) osetio i kako se snažna košarka igra u najjačoj ligi sveta...Nakon što je trojkom stupio na veliku scenu u prvoj četvrtini, dovevši Minesotu do vođstva od 10:17, nekoliko minuta kasnije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.