Juventus posle preokreta pobedio Milan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2016, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juventus posle preokreta pobedio Milan

Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras posle preokreta na gostujućem terenu Milan sa 2:1, u utakmici 32. kola italijanskog prvenstva i stekli devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli.

Milan je na svom San Siru poveo u 18. minutu golom Aleksa, a Juventus je izjednačio golom Marija Mandžukića u 27. minutu. Pobedu italijanskom šampionu doneo je Pol Pogba golom u 65. minutu.

Juventus sada ima 76 bodova na prvom mestu, devet više, ali i utakmicu više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od drugoplasiranog Napolija. Sa druge strane, ekipa Siniše Mihajlovića je vezala drugi poraz i pet poslednjih utakmica je bez pobede, pa zauzima šesto mesto na tabeli sa 49 bodova.

Milan je bolje počeo utakmicu, imao je dobru šansu u 11. minutu kada je Mario Baloteli iz slobodnog udarca prebacio živi zid, lopta je pala pred gol crno-belih, ali je golman Đanluiđi Bufon izbacio loptu sa gol linije.

"Roso-neri" su poveli u 18. minutu golom Aleksa, koji je u srcu šesenaesterca bio najviši u skoku posle kornera koji je izveo Baloteli.

Posle četiri minuta u dobroj šansi da izjednači bio je Stefan Lihtštajner, ali se nije dobro snašao. Crno-beli su izjednačili u 27. minutu golom Marija Mandžukića, koji je dobro reagovao u šesnaestercu posle dodavanja Alvara Morate.

Juventus je mogao da povede u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, ali je Lihtštajner loše zahvatio loptu i šutirao pored stative.

U 51. minutu poništen je gol Balotelija, pošto je loptu ubacio rukom u mrežu. Na početku te akcije Bufon je odlično odbranio šut Karlosa Bake, a lopta je zatim pogodila prečku, pa je do nje došao Baloteli.

Juventus je posle toga preuzeo inicijativu, Pol Pogba je u 60. minutu iz slobodnog udarca pogodio prečku, ali je pet minuta kasnije bio preciziniji, kada je posle kornera Klaudija Markizija spustio loptu grudima i poslao je u gol.

Milan do kraja utakmice nije uspeo da napravi ozbiljniju šansu, pa je Juventus ostvario 24. prvenstvenu pobedu.

Pre početka utakmice navijači Milana su na tribini napravili koregorafiju i odali počast legendarnom fudbaleru i treneru tog kluba Čezareu Maldiniju, koji je umro prošle nedelje.

Pobede Kjeva i Đenove

Fudbaleri Kjeva pobedili su večeras na svom terenu Karpi sa 1:0, u utakmici 32. kola italijanskog prvenstva i ostvarili treću uzastopnu pobedu.

Pobedu Kjevu doneo je Serđo Pelisije u 83. minutu, četiri minuta nakon što je ušao u igru.

Srpski fudbaler Ivan Radovanović odigrao je celu utakmicu za ekipu iz Verone.

Kjevo je četiri poslednje utakmice bez poraza a vezao je tri pobede i popeo se na osmo mesto na tabeli sa 44 boda. Karpi je pretrpeo drugi uzastopni poraz, a ukupno 16. u sezoni, i nalazi se u zoni ispadanja na 18. mestu sa 28 bodova.

Fudbaleri Đenove pobedili su na gostujućem terenu Sasuolo sa 1:0 golom Blerima Džemailija u 42. minutu.

Đenova je ostvarila drugu uzastopnu pobedu i zauzima 10. mesto na tabeli sa 42 boda, a Sasuolo je sedmi sa 48 bodova.

Ikardi za trijumf Intera u Frozinoneu

Ranije danas Inter je kao gost pobedio Frosinone sa 1:0, golom Maura Ikardija.Fudbaleri Intera savladali su na gostovanju Frozinone minimalnim rezultatom na otvaranju 32. kola italijanske Serije A.

Inter je do trijumfa došao u 75. minutu golom Maura Ikardija, posle asistencije Ivana Perišića.

Milanski tim je tokom celog meča imao inicijativu, ali je tek u finišu došao do pobede, koja je trenutno podigla na četvrto mesto.

Srpski reprezentativac Adem Ljajić presedeo je meč na klupi "neroazura".

Ekipa Roberta Manćinija nalazi se na pet bodova manje od Rome i pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je Frozinone ostao pretposlednji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SERIJA A: Pobeda Đenove, Karpi pred ispadanjem (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 09.Apr.2016

U 32. kolu Serije A, Sausolo je poražen od Đenove 1:0, dok je Kjevo istim rezultatom savladao Karpi.. . . Đenova je do pobede došla pogotkom Džembalija u 42. minutu, iako je ekipa Sasuola imala posed lopte od čak 62%, uz 17 šuteva na gol protivnika.. . (Youtube/Futsports). NAJSLAĐI NAVIJAČ NA...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.