Jokića ponižavaju sa platom: Srbin ima drugu najslabiju zaradu u Denveru (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jan.2017, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokića ponižavaju sa platom: Srbin ima drugu najslabiju zaradu u Denveru (FOTO)

Meteorski uspon Nikole Jokića u NBA ligi je jedna od najlepših sportskih priča ove sezone.

Srpski centar u svojoj drugoj sezoni igra toliko zrelo da je za samo nekoliko nedelja izrastao u lidera tima bez koga se sada ne može zamisliti igra Nagetsa. Njegove brojke u rubrici "poeni" su impresivne u poslednje vreme: 29, 23, 18, 19, 35, 29, 30, 22, 19, 18, 21...

Kao priznanje za fantastične partije Jokiću je stigao‚zaslužen poziv za "ol-star" vikend i meč "Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u usponu"...

Usuđujemo se reći da je Jokić je u ovom trenutku najbolji i najproduktivniji igrač Denvera, pa je logično pomisliti da je i među najplaćenijima u ekipi, ali to nije. Štaviše, srpski centar nije ni blizu vrha liste igrača sa najjačim ugovorom u klubu.

Prema dostupnim podacima Jokić je u ovom trenutku drugi najlošije plaćeni igrač franšize iz Kolorada sa zagarantovanih 1.358,500 dolara po godini.

Foto: Tanjug/AP

Manja primanja od njega ima samo Džoni O`Brajant III (980,431), dok je Danilo Galinari ubedljivo najplaćeniji sa "masivnih" 15.050,000 po sezoni.

Retko ćete u NBA naći primer da je najbolji igrač ekipe najlošije plaćen, to je gotovo nestvarna situacija, a Jokić je i u tom smislu jedinstven slučaj u najjačoj ligi na svetu.

Nikolina "mala" plata ne bi trebalo da čudi, jer je pre dve godine kao potpuni anonimus za košarkaške ljubitelje "preko bare" stigao u Denver iz Mege i kao takav dobio je minimalan ugovor u trajanju od četiri godine.

U prvoj sezoni nagovestio je ogroman potencijal, a već u drugoj, mimo svih očekivanja, počeo je da hara NBA terenima, pa se već sada nagađa da bi njegov sledeći ugovor sa kim god ga potpisao (aktuelni mu ističe 2019) biti u rangu onih koji imaju najbolji igrači današnjice.

POSTAJE NAJPLAĆENIJI SRPSKI SPORTISTA SVIH VREMENA

Primera radi, centar Jute Rudi Gober je na početku sezone produžio ugovor sa Jutom koji mu garantuje neverovatnih 100 miliona evra za četiri sezone, čime je postao najplaćeniji francuski sportista svih vremena. Ukoliko Denver odluči da gradi budućnost na Nikoli, a bilo bi suludo da ne razmišlja u tom pravcu, onda će morati da se "isprsi" baš kao što je, recimo, Juta za Gobera ili Memfis za Majka Konlija (153 miliona za pet sezona).

Imajući u vidu da je ove godine usled većih priliva sredstava od TV prava "seleri kep" veći nego prethodnih godina, a očekuje se njegov rast i narednih godina, Jokić bi vrlo lako mogao da postane najplaćeniji srpski sportista svih vremena.

Foto: ESPN/printscreen

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.