Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2020, 14:08

Jokić kreće po šampionski prsten, Milvoki ima najlakši zadatak na startu plej-ofa

U ponedeljak počinje borba za titulu najboljih 16 ekipa u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Juta na megdan Nagetsima bez Bojana Bogdanovića i Majka Konlija. Lejkersi će imati težak zadatak protiv Portlanda i Demijana Lilarda, Filadelfija oslabljena bez Simonsa. Pol protiv bivšeg tima

Posle osam utakmica ostatka ligaškog dela sezone i meča za preostalu poziciju na Zapadu, danas počinje plej-of NBA lige. Najboljih 16 ekipa kreće u borbu za šampionski prsten. Već smo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << navikli da se u Orlandu igra puno utakmica u evropskim terminima. Tako će biti i u doigravanju, pa ćemo svakog dana prvu utakmicu moći da gledamo od 19.00 ili 19.30, a do 00.30, kada obično prethodnih godina prva utakmica nije ni počela, moći ćemo pogledati čak dva meča. Svakako će biti zanimljivo, a mi vam donosimo kratki pregled svih parova s našim prognozama. Krećemo od Istoka.

MILVOKI BAKS (1) – ORLANDO MEDŽIK (8)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Milvoki u balonu nije pokazao previše, pobedili su u samo tri utakmice, a izgubili pet, ali to verovatno nikoga u Baksima ne brine puno. Oni su imali osigurano prvo mesto na Istoku, a ovih osam utakmica je trener Majk Budenholzer iskoristio da uigra ekipu posle velike pauze. Janis Atetokunpo i njegovi saigrači ionako samo žele jednu nagradu – naslov prvaka. Prvu stepenicu trebalo bi da preskoče bez većih problema. Orlando je na početku imao nekoliko dobrih utakmica, ali je kasnije dosta palo. Na kraju je završio na osmom mestu, iza Bruklina. Ekipa sa Floride bi brzo mogla da se oprosti od plejo-fa jer je Milvoki puni kvalitetnija ekipa, a tri stvari dodatno idu u korist prvom timu na Istoku. Baksi su poznati po tome da odlično brane reket, odnosno primaju malo poena pod košem, a to je, zbog Nikole Vučevića, najveća snaga Orlanda koju bi Milvoki mogao lako da zaustavi. Uz to, Medžiku je povređen Džonatan Ajsak, igrač koji bi u odbrani mogao barem smetati Janisu. U ligaškom delu sezone je Milvoki pobedio u sve četiri utakmice.

Naša prognoza: 4-0 za Milvoki

TORONTO REPTORS (2) – BRUKLIN NETS (7)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Svi NBA fanatici su u balonu najviše pratili uzbudljivu borbu za osmo mesto na Zapadu u kojoj su Portland i Finiks stvarno lepo igrali, ali verovatno je najbolju košarku ipak igrao Toronto. Trener Nik Nurs je još jednom pokazao da je s razlogom najveći favorit za naslov najboljeg trenera godine. Opet je odlično miksovao ekipu u stalnim rotacijama I promenama igre u odbrani i napadu. Jednostavno, ponekad se čini kao da Toronto ima odgovor za sve izazove. Videćemo kako će to da izgleda kada dođu najvažniji mečevi, ali protiv Bruklina ne bi trebalo imati većih problema. Netsi su u Orlandu došli bez sedam, osam igrača, ali su svejedno pokazali odličnu igru i na neki način su zaslužili medalju za hrabrost. Ta nagrada bi mogla doći u vidu jedne pobede u seriji, ali, bez obzira koliko su Karis Laver i Džeret Alen odlični košarkaši i koliko kao ekipa izgledaju dobro, nešto više od toga jednostavno ne mogu da naprave.

Naša prognoza: 4-1 za Torontno

BOSTON SELTIKS (3) – FILADELFIJA 76ERS (6)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Da je Ben Simons zdrav, ovo bi bila serija za koju bi se najpre kladili da bi išla u sedam utakmica, a Filadelfija bi bila u prednosti. Uostalom, Sikseri imaju skor 3:1d u sezoni protiv Bostona, a njihova odbrana i činjenica da je Džoel Embid u velikoj prednosti pred Danielom Tajsom bi im donela status favorita. Međutim, bez Simonsa Filadelfija jednostavno nema previše oružja. U odbrani će sada Šejk Milton morati preuzeti Simonsovu ulogu, a to neće biti nimalo lako. Biće zanimljivo videti kako će trener Bret Braun uopšte da rasporedi minutažu, odnosno ko će koga čuvati. Kako god da bilo, previše će sada toga pasti na leđa Embida, a znamo da je kod njega fizička pripremljenost uvek veliki problem, odnosno da se zna da preskoči utakmicu, dve. U takvom rasporedu snaga Džejsun Tejtum i saigrači ipak su u prednosti pa verujemo da će Boston proći u sledeći krug.

Naša prognoza: 4-2 za Boston

INDIJANA PEJSERS (4) – MAJAMI HIT (5)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Da ste nas pitali pre balona kako će završiti ovaj dvoboj, odgovorili bi da će Majami to sigurno dobiti u najviše šest utakmica, a verovatno i u pet. Tako i dalje misli dobar deo analitičara, ali mi mislimo da stvari nisu tako jednostavne. Osim što je Indijana stvarno odlično reagovala bez povređenog Domantasa Sabonisa, a TiDžej Voren igra kao da je novi Majkl Džordan. Majami ima nekoliko problema koji se ne mogu ignorisati. Njihov najbolji igrač, Džimi Batler, ima problema sa povredom zbog koje je propustio nekoliko utakmica, a ostatak ekipe ipak nema nekog većeg iskustva u plej-ofu. Kendrik Nan, Tajler Hiro, Ben Adebajo i Dankan Robinson su stvarno odlični igrači i biće veliko zadovoljstvo pratiti kako će se oni razvijati, ali u ovom trenutku nismo sigurni kako će reagovati u teškim situacijama koje ih sigurno čekaju. Majami i dalje ima dovoljno toga da dođe do pobede, ali mi nekako verujemo Indijani. Doduše, dosta toga zavisi od Majlsa Tarnera, koji se nakon povrede Sabonisa vratio na svoju prirodnu, centarsku ulogu. Nije toliko važno da on prikupi neke velike brojke, nego da ne upadne u probleme s ličnim greškama šta često zna da mu se dogodi. Ako to uspe da izbegne, a ostatak ekipe bude na nivou, tipujemo na njihov prolaz.

Naša prognoza: 4-3 za Indijanu

LOS ANĐELES LEJKERS (1) – PORTLAND TREJL BLEJZERS (8)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ni Lejkersi, kao ni Milvoki, nisu pokazali puno u Orlandu, ali i njima je samo važan plej-of, odnosno naslov prvaka. Definitivno će Lejkersima u napadu za naslov nedostajati Ejveri Bredli jer s njim imaju puno više opcija u odbrani, ali kada u ekipi imate Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, onda svi problemi izgledaju puno manji. Doduše, u prvom krugu plej-ofa Lejkersi igraju protiv ekipe koja im, barem na papiru, najmanje odgovara. Portland ima dosta oružja ispod koša, a pitanje je kako Lejkersi mogu zaustaviti ili barem usporiti Dejmiana Lilarda, pa nije ni čudno šta se u dosta medija pojavljuje prognoza kako će Blejzersi izbaciti Lejkerse iz plej-ofa. Jedna važna stvar se zaboravlja u celoj priči – Portland je u Orlandu odigrao praktično devet kvalifikacijskih mečeva jer su se borili za ulazak u doigravanje. Sigurno je da su iscrpljeni, a bez obzira na snagu tima, ipak su imali problema u nekim utakmicama u kojima su objektivno bili puno jači. Ako će Lejkersi teško zaustaviti Lilarda, Blejzersi nemaju nikakav odgovor na Lebrona. Ako Lejkersi imaju problema s klupom, imaju ih i Blejzersi. Jednostavno, kvaliteta je na njihovoj strani.

Naša prognoza: 4-2 za Lejkerse

LOS ANĐELES KLIPERS (2) – DALAS MAVERIKS (7)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Luka Dončić igra fantastično, Kristaps Porzingis se odlično nadopunjuje s njim, ali realno Dalas nema pravu širinu za sva uzbuđenja koja ih čekaju u plej-ofu. S druge strane, Klipersi su poznati kao ekipa koja stvarno ima toliko puno sjajnih igrača da je trener Dok Rivers u stanju da kombinuje jako puno i praktično na svakoj utakmici iznenaditi svoju ekipu. Jeste Dončić jedan od najboljih košarkaša na svetu, ali to je i Kavaj Lenard, a Slovenac će tekom cele serije protiv sebe imati nekog odličnog odbrambenog igrača. Videli smo već da je Dončić u stanju rešiti i te probleme, ali ipak su Klipersi prejaki i spremni da ubace u višu brzinu u ovim najvažnijim utakmicama. Sada su i kompletni, svi su spremni i mislimo da Dalas neće imati puno šanse u ovom dvoboju. Možda Maveriksi mogu doći do dve pobede, ali mi ipak tipujemo na jednu.

Naša prognoza: 4-1 za Kliperse

DENVER NAGETS (3) – JUTA DŽEZ (6)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U teoriji je Denver najbolji protivnik kojeg je Juta mogla dobiti u plej-ofu, ali Džezeri ima puno većih problema nego birati protivnike u borbi za šta bolji plasman ove sezone. U balon su došli bez povređenog Bojana Bogdanovića, a najmanje dve utakmice će propustiti Majk Konli, koji je ovih dana dobio dete, pa je otišao da bude sa suprugom i bebom. Kad se vrati moraće u karantin. I s tom dvojicom odličnih košarkaša, Denver bi bio favorit, ali tada bi Juta mogla da namuči Denver. Ovako bi Nikola Jokić i ekipa bez većih problema trebali proći u sledeći krug plej-ofa, a srpski košarkaš je definitivno najbolji igrač u ovom dvoboju. Rudi Gober u teoriji ima odgovor na Jokićevu igru, u prvom delu nedavne utakmice dobro ga je zaustavio, ali Jokić je kasnije pokazao svoj kvalitet i uništio Francuza. Velika stvar za Denver je igra Majkla Portera koji će biti važan i u ovoj seriji i u nastavku plej-ofa. Na širinu koju Nagetsi imaju Džez definitivno nema nikakav odgovor. Juti je klupa najveći. Bez Bogdanovića i sada bez Konlija teško će tim iz Solt Lejk Sitija da napravi nešto više od časnog poraza.

Naša prognoza: 4-1 za Denver

HJUSTON ROKETS (4) – OKLAHOMA SITI TANDER (5)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ovo bi mogla biti najneizvesnija serija u prvoj rundi doigravanja. Hjuston u nju ulazi kao mali favorit, ali Oklahoma definitivno ima odgovor na sve izazove koje će im Roketsi postaviti. Veliki problem za Majka Di'Entonija je povreda Rasela Vestbruka, koji će sigurno propustiti prvu utakmicu, a vrlo verovatno i još poneku, pa će sve pasti na leđa Džejmsa Hardena. Daleko od toga da on ne može odvesti Hjuston do prolaska prvog kruga, ali protiv sebe će imati dobru odbranu Oklahome koja će ga sigurno često udvajati pa će se Harden morati osloniti na svoje saigrače. Oni znaju odgovoriti na izazov, ali bit će jako teško. Cela serija bi na kraju mogla da zavisi od toga kako će Stiven Adams igrati protiv niske postave Hjustona. Ako on bude na visini zadatka, mogla bi serija ipak da ode na stranu Oklahome. Ovako, ipak, tipujemo na Hjuston, a posebno će biti zadovoljstvo gledati kako će Kris Pol igrati protiv bivšeg tima.

Naša prognoza: 4-3 za Hjuston

PIŠE: EMIR FULURIJA

NBA - PLEJ OF, PRVI MEČEVI ČETVRTFINALA KONFERENCIJA

ZAPAD

Ponedeljak

19.00: (1,60) Denver (13,0) Juta (2,60)

Utorak

03.00: (1,50) Los Anđeles Klipers (13,0) Dalas (2,95)

Sreda

00.30: (1,80) Oklahoma (12,5) Hjuston (2,25)

03.00: (1,50) Los Anđeles Lejkers (13,0) Portland (2,95)

ISTOK

Ponedeljak

22.00: (1,27) Toronto (15,0) Bruklin (4,30)

Utorak

00.30: (1,50) Boston (13,0) Filadelfija (2,95)

19.00: (1,15) Milvoki (22,0) Orlando (6,00)

22.00: (1,65) Indijana (13,0) Majami (2,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.