Jelena podsetila na stare dane, ubedljiva pobeda nad Nikulesku

Izvor: Blic, 02.Okt.2012, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena podsetila na stare dane, ubedljiva pobeda nad Nikulesku

Šta je promenila u pristupu tenisu i u kvalitetu igri samo ona zna, ali Jelena Janković sve više liči na onu devojku koja je pre nekoliko godina bila u samom vrhu tenisa. U drugom kolu turnira u Pekingu ona je ubedljivo savladala Rumunku Moniku Nikulesku sa 6:2, 6:1.

Jelena se kretala odlično i u gotovo svakom trenutku tačno je znala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šta da radi i otuda i ne čudi ovako ubedljiv trijumf protiv igračice koja je u prethodnom kolu jednako dominantno odigrala protiv Lusi Safarove.

Ipak, da Jelena ne može bez brejkova i gubitaka svojih servisa videlo se i u ovom meču - od osam gemova u prvom setu, šest puta viđen je brejk, četiri puta u korist srpske igračice.

Jankovićeva je na startu izgubila servis ali je bila odlučna u nameri da ga odmah povrati i u drugom gemu je posle desetak minuta i nekoliko izjednačenja to i učinila.

U naredna dva gema ista priča, nova dva brejka, a onda četiri gema u korist Jankovićeve.

Drugi set, druga priča - 5:0 za Jelenu posle dvadesetak minuta igre! Usledio je počasni gem za Rumunku i kraj duela.

Srpska igračica bi morala da obrati posebnu pažnju u osmini finala na protivnicu, budući da se radi o Španjolki Karli Suarez Navaro, koja je eliminisala Petru Kvitovu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jelena nanizala devet gemova i razbila Rumunku

Izvor: MozzartSport.com, 02.Okt.2012

  Jelena Janković je podsetila na stare dane kada je bila prva teniserka planete. U drugom kolu turnira u Pekingu srpska teniserka je razbila Rumunku Moniku Nikulesku prepustivši joj samo tri gema za konačnih 6:2, 6:1. Iako je oba izgubljena gema u prvom setu doživela na svoje servis, Jeleni se...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.