Jedna savršena kontra rešila veliki portugalski derbi: Porto srušio Benfiku! (VIDOE)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2015, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna savršena kontra rešila veliki portugalski derbi: Porto srušio Benfiku! (VIDOE)

Fenomenalnu akciju u pomenutom 86. minutu povukao je brzonogi Alžirac Jasin Braimi, koji je odigrao pas ka Abubakaru, koji je samo petom ostavio za Adrea Filipea Brasa Andrea, a bivši igrač Vitorije iz Gimaraeša postigao prvenac u dresu novog kluba - 1:0

Izgledalo je da bi to mogao da bude jedan od dosadnijih derbija između Porta i Benfike u poslednjih nekoliko godina i da će drugi put uzastopno meč ova dva velikana portugalskog fudbala biti završen rezultatom 0:0, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se sve promenilo u samoj završnici meća. Za to je bilo zaslužna gotovo perfektna kontra domaćina, koju je u pogodak pretvorio vezista Porta Andre u 86. minutu - 1:0 (0:0).

Do tog trenutka na terenu se vodila prava rovovska borba, u kojoj su ipak, umesto dobrih akcija i izglednih šansi prednjačili žustri startovi i nervozna igra sa obe strane. Međutim, trenutak inspiacije u finišu meča imala je ekipa Hulena Lupetegija, koja je na kraju apsolutno zasluženo osvojila sva tri boda.

Fenomenalnu akciju u pomenutom 86. minutu povukao je brzonogi Alžirac Jasin Braimi, koji je odigrao pas ka Abubakaru, koji je samo petom ostavio za Adrea Filipea Brasa Andrea, a bivši igrač Vitorije iz Gimaraeša postigao prvenac u dresu novog kluba.

Oba tima tokom najvećeg toka meča kao da su takmičila ko će se manje puta naći u samoj završnici akcije. Svi pokšaji gotovo da su završavali negde oko linije šesaesterca, ali su mahom išli van okvira gola, pa golmani Iker Kasiljas i Žulio Cezar nisu bili previše zaposleni na ovoj utakmici. Ipak, u onom ključnom trenutku bivši čuvar mreže Intera nije imao rešenje, ali jednostavno nije ni mogao da ga pronađe.

Treba napomenuti da je Kasiljas na samom startu meča efektnom paradom zaustavio pokušaj glavom Mitroglua, ali su kasnije prilike Orlova bile daleko bezopasnije.

Porto je ovim slavljem otišao na četiri boda razlike u odnosu na Benfiku, ali na prvoj poziciji već sutra može da ga stigne Sporting, koji sutra na svom terenu dočekuje Nasional.

PRIMEIRA – peto kolo:

Petak:

Vitorija Setubal – Vitorija Gimaraeš 2:2 (1:1)

/Arnold 14, 66 – Durado 3pen, Semedo 73ag/

Subota:

Tondela – Estoril 0:1 (0:0)

/Bonatini 78/

Pasoš Fereira – Rio Ave 0:3 (0:2)

/Heldon 37, 40, Fraga 83/

Nedelja:

Akademika – Boavista 0:2 (0:1)

/Ze Manuel 1, Anderson Karvaljo 86/

Uniao Madeira – Aruka 0:0

Porto – Benfika 1;0 (0:0)

/Andre 86/

Ponedeljak:

19.00 Belenenseš – Moreirense

20.00 Braga – Maritimo

22.00 Sporting – Nasional

(FOTO: Screen shot)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.