Jarić za B92:Sve više se oslobadjam i pridajem pažnju napadu

Izvor: B92, 03.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jarić za B92:Sve više se oslobadjam i pridajem pažnju napadu

Veliku pažnju u poslednjih nedelju dana, izazvale su odlične partije košarkaša Los Andjeles Klipersa Marka Jarića. Podsetimo, Jarić je u poslednja dva meča protiv Sakramenta i Indijane,postigao 19, odnosno 25 poena. Kao razlog za dobre igre, u izjavi za B92, Jarić navodi postepeno privikavanje na i sistem igre u NBA:

Dobio sam veću minutažu. Neki igrači su povredjeni. Druga stvar je, da se sve više i više oslobadjam, pridajem veću pažnju mom napadu - za sada je sve kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba, ja sam jako zadovoljan.

Sa druge strane, iako najavljivani kao moguće iznenadjenje ove sezone, Klipersi se trenutno nalaze na samom dnu divizije Pacifik sa skorom od 6 pobeda i 12 poraza. Značajan udeo u lošem startu imaju i brojne povreda ključnih igrača Olovokandija, Magetija i Odoma...

To jeste, imamo puno povredjenih igrača. Prošlu utakmicu nisu igrali ni Miler ni Olovokandi, od ranije nema Odoma, Magetija. Stvarno imamo dosta problema, ali pored toga igramo jako loše. Pokušavamo da pronadjemo sistem, 7-8 utakmica smo izgubili bukvalno u poslednjim sekundama. Treba da se uvedemo da počnemo da pobedjujemo utakmice koje su guste. NBA sezona je dugačka, ima još dosta da se igra, treba da pronadjemo pravu hemiju igre. Serijom pobeda vraćamo se u trku za plej of.

Pored očiglednog napretka i postepene adaptacije, šta mu još nedostaje da igra još bolje ?

Nedostaje mi igra na poziciji plejmejkera. Prošlu utakmicu sam odigrao na toj poziciji i pokazao da mogu, mislim postići 25 poena na poziciji plejmejkera... To je i bio problem ovde, dosta ljudi, i iz uprave i treneri u NBA, postavljalo je pitanje da li mogu da igram na poziciji plejmejkera. Drago mi je baš zbog činjenice da sam odigrao najbolju utakmicu u NBA baš kada sam igrao na toj poziciji.

Atmosfera u timu Klipersa...

Atmosfera u timu je jako dobra. Mladi smo, i pokušavamp da izadjemo iz ove krize, privremene nadam se. Moramo da počnemo da igramo bolje, jer gore od ovoga ne može. Koliko sam imao prilike da gledam druge ekipe - stvarno imamo kvalitete, ne samo da udjemo u plej of, nego da napravimo svašta. Ali, mnoge ekipe imaju slabije igrače od nas, pronašle su svoj sistem, igraju dobru košarku i pobedjuju.

Pozicija trenera Alvina Džentrija, kome se "ljulja klupa"...

Ne bih mnogo ulazio u to. Džentri sigurno ima probleme. Velika su očekivanja od ovog tima, jako dobri igrači, a nema rezultata. Sigurno je veliki pritisak na njemu, pogotovo što smo izgubili mnog utakmica u poslednjim sekundama - ovde uglavno krive trenera zbog toga.

Start sezone u NBA...

Na "Zapadu" je još nejasna situacija. Lejkersi igraju jako loše, iako se Šekil vratio. Svi kažu da oni ove godine nemaju šanse. Medjutim, po mom mišljenju oni mogu da startuju i saposlednje pozicije pred plej of, ako su u formi, mogu svašta da naprave. Dalas igra fenomenalno, izgubili su samo jednu utakmicu, ali po NBA kruži priča da su ekipa koja ne može da osvoji titulu, jer nemaju pravi karakter. Sakramento ima dosta problema sa povredama, San Antonio ne igra kako može. Sijetl igra u velikoj formi, s obzirom kakve igrače ima. Naravno, ne želim da potcenim naše Radmanovića i Drobnjaka.

Marko se polako adaptira na igru, a na život u Los Andjelesu se već prilagodio...

Na igru se prilagodjavam , a na grad i život u L.A sam se već prilagodio. Sigurno super grad i sve mi odgovara ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.