Janković - Voznijacki u finalu

Izvor: B92, 19.Mar.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković - Voznijacki u finalu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković igraće u finalu turnira u Indijan Velsu, sa Karolinom Voznijacki.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković igraće u finalu turnira u Indijan Velsu sa Karolinom Vozniajcki. Dankinja je u drugom polufinalu, u subotu u ranim jutarnjim časovima, pobedila Poljakinju Agnješku Radvansku sa 6:2, 6:3.

Veliko finale igra se u nedelju od 20 časova po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našem vremenu. Biće to 23.finale za JJ, do sada je imala 11 pobeda i 11 poraza u finalima. Protiv Karoline Voznijacki ima 3 pobede u dosadašnja tri meča. Interesantan je podatak, da do sada nisu odigrale meč na "malom" turrniru. Jelena je pobeđivala 2008 godine na Vimbldonu i US Openu (po 2:1 u oba meča), a onda su 2009.godine odigrale i duel u završnom turniru sezone. Jelena je pobedila 6:2,6:2.

Podsetimo, Jelena je finale izborila pobedom nad Samantom Stosur 6:2, 6:4. Jankovićeva je do svog prvog ovogodišnjeg finala stigla posle jednog sata i 28 minuta igre. Jelena je tako zabeležila i treći trijumf u duelima sa Australijankom i zadržala maksimalan učinak. JJ će u finalu Indijan Velsa igrati protiv Dankinje Karolina Voznijacki.

Samanta Stosur odlučno ulazi u meč i ekspresno uzima prvi gem. Australijanku je u tim trenucima odlično služio servis, pa je Jelena uvodne gemove provela u defanzivi. Međutim, već u trećem gemu JJ dolazi do prve brejk prilike, ali Stosurova uspeva da se odbrani zahvaljujući odličnom prvom servisu.

Uporna Srpkinja, ipak, uspeva da oduzme servis svojoj protivnici u petom gemu, kada koristi tek petu brejk loptu za prednosti od 3:2.

Australijanka nakon toga sve više greši, što Jelena koristi i prvo osvaja gem u kome je servirala, a potom pravi i drugi brejk u prvom setu za ubedljivo vođstvo od 5:2 u gemovima. Veliki pad u igri Samante Stosur omogućio je Jeleni da osvoji, čak, pet vezanih gemova i povede sa 1:0 u setovima.

Stosurova, koje je tokom meča imala problema sa vratom, već u prvom gemu nastavka dozvoljava svojoj protivnici novi brejk i tada se činilo da je Jelena jednom nogom već u finalu. Međutim, Australijanka već u narednom gemu uzvraća istom merom, koristi svoju prvu brejk loptu u meču i stiže do izjednačenja.

Međutim, raspoložena Jelena Janković, slično kao i u prvom setu, u pretom gemu ponovo oduzima servi protivnici, a odmah potom stiže do i vođstva od 4:2. Do kraja drugog seta Jelena je rutinski čuvala svoj servis i mirno privela meč kraju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelena Janković u finalu Indijan Velsa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2010

INDIJAN VELS - Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se danas u finale turnira u Indijan Velsu, pošto je savladala Australijanku Samantu Stosur sa 2:0 (6:2, 6:4)...Početak meča pripao je Ausrtralijanki - 11. na WTA listi, koja je povela sa 2:1, ali je zatim usledila serija Jankovićeve od pet...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

JJ samouvereno do finala Indijan Velsa

Izvor: NC magazin, 19.Mar.2010

Jelena Janković učinila je korak dalje u svojoj karijeri, i po prvi put plasirala se u finale turnira u Indijan Velsu. Jankovićeva je fantastičnom igrom u dva seta (6:2, 6:4) savladala Australijanku Samantha Stosur, koja nije imala rešenje za sigurnu igru Srpkinje.

Nastavak na NC magazin...

Jelena Janković u finalu Indijan Velsa

Izvor: Beta, 19.Mar.2010

BEOGRAD, 19. marta 2010. (Beta) - Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u petak u finale turnira u Indijan Velsu, pošto je savladala Australijanku Samantu Stosur sa 2:0 (6:2, 6:4)...U finalu u nedelju sastaće se sa pobednicom meča izmedju Agnješke Radvanske iz Poljske, koja je peti nosilac...

Nastavak na Beta...

Jelena Janković u finalu Indijan Velsa

Izvor: Kurir, 20.Mar.2010, 00:07

BEOGRAD, 19. marta 2010. (Beta) - Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se danas u finale turnira u Indijan Velsu, pošto je savladala Australijanku Samantu Stosur sa 2:0 (6:2, 6:4). Početak meča pripao je Ausrtralijanki - 11. na WTA listi, koja je povela sa 2:1, ali je zatim usledila serija...

Nastavak na Kurir...

IV: Jeca za titulu protiv Voznijacki

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2010

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale WTA turnira u Indijan Velsu, pošto je u polufinalu pobedila Australijanku Samantu Stosur 2:0, po setovima 6:2, 6:4. U borbi za titulu Jelena će ukrstiti reket sa Dankinjom Karolinom Voznijacki...Ovo je bio treći susret srpske i australijske...

Nastavak na Vesti-online.com...

JELENA RUŠI SVE PRED SOBOM

Izvor: Kurir, 21.Mar.2010, 03:02

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković rešila je da osvoji Indijan Vels! Sa Jelenom se nikad ne zna, ali na sreću njenih navijača, najbolja srpska teniserka igra u kalifornijskoj pustinji kao u najboljim danima. Ona će se večeras sastati u finalu Indijan Velsa s Dankinjom Karolinom Voznijacki,...

Nastavak na Kurir...

Jelena na korak od prvog trofeja u sezoni

Izvor: Sportal.rs, 21.Mar.2010

Najbolje plasirana srpska teniserka, Jelena Janković igraće večeras u finalu turnira Masters serije u Indijan Velsu. Meč će početi u 19 časova i 30 minuta, po centralnoevropskom vremenu, a protivnica će joj biti Dankinja, Karolina Voznijacki.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.