Jelena gađa pehar

Izvor: RTS, 21.Mar.2010, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena gađa pehar

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković trijumfovala je na turniru u Indijan Velsu savladavši u finalnom meču Dankinju Karolinu Voznjacki sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:4. To je prvi ovogodišnji trofej devete teniserke sveta, ukupno 12. u karijeri.

Do prvog ovogodišnjeg trofeja, ukupno 12. u karijeri, deveta teniserka sveta došla je u velikom stilu. Odigrala je sjajan turnir, a nakon pobeda nad Hrvaticom Petrom Martić, Italijankom Sarom Erani, Izraelkom Šahar Per i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Australijankom Samantom Stosur, večeras je u velikom finalu ubedljivo savladala pet i po godina mlađu Dankinju, ne dozvolivši joj nikakvu šansu za uspeh.

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je teniserki Jeleni Janković osvajanje turnira u Indijan Velsu.

"Najiskrenije vam čestitam na ostvarenom uspehu. Želim vam mnogo uspeha u nastavku karijere", navodi se u čestitki predsednika Tadića.

Janković je tokom jednog časa i 24 minuta zanimljivog i atraktivnog tenisa apsolutno dominirala. U prvom setu prosto je "zbrisala" protivnicu, a istim ritmom nastavila je i u drugom, kada je brejkom povela, a potom stekla vođstvo od 2:0.

Činilo se tada da će Voznjacki potpuno klonuti duhom i da će meč biti veoma brzo gotov, međutim, uporna Dankinja je svim silama nastojala da napravi preokret i vrati se "u igru". Nije u tome uspela, jer je Janković besprekorno kontrolisala situaciju na terenu. Igrala je sa neočekivano mnogo samopouzdanja, stizala neugodne lopte i istovremeno bila veoma sigurna i precizna.

Brejk koji je stekla na početku seta bio je dovoljan da Srpkinja ne ispusti prednost, pošto je servirala odlično. Prema onome što je viđeno na terenu, Jelenin trijumf uopšte nije dolazio u pitanje, a to je potvrdila iskoristivši prvu meč loptu za veliku i ubedljivu pobedu koja će joj sigurno mnogo značiti u nastavku sezone.

"Bile su ovo dve divne sedmice. Nije bilo lako stići do titule, ali uspela sam i veoma sam zadovoljna. Zahvalna sam brojnim navijačima na podršci", izjavila je Janković koja će od ponedeljka za jedno mesto napredovati na WTA listi i biće osma teniserka sveta.

Voznjacki je plasmanom u finale osvojila bodove koji će je odvesti sa četvrtog na drugo mesto svetske rang liste, iza vodeće Amerikanke Serene Vilijams.

Trijumfom u Indijan Velsu Janković je osvojila novčanu nagradu od 700.000 dolara, dok je Dankinji pripalo upola manje.

Janković - Voznjacki 2:0 (6:2, 6:4)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.