Iznenađenje u teniskom raju – kvalifikant izbacio favorita

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 04:26

Iznenađenje u teniskom raju – kvalifikant izbacio favorita

Kineski teniser Junčeng Šang obožava da igra u Indijan Velsu.

Ukoliko su vam ta dva odnekud urezani u sećanju, to je zato što je na istom mestu trenutno 139. teniser sveta napravio veliki podvig pre dve godine.

Tada je je u kvalifikacijama eliminisao Fransiska Serundola i Matsa Morenga, te postao najmlađi teniser koji se plasirao u glavni žreb nekog Mastersa još od 2003. godine i tada 16-godišnjeg Rafaela Nadal.

Dve godine kasnije, Šang je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponovo krenuo kao kvalifikant i u meču prvog kola napravio veliki podvig eliminisavši 33. tenisera sveta Džordana Tompsona.

Posle oko sat i po vremena igre po setovima je bilo 6:2, 6:3 za 19-godišnjaka protiv australijskog tenisera koji je nedavno u Los Kabosu osvojio prvu titulu u karijeri.

Iako uzbuđenja nije manjkalo u prvom setu, u kom je Šang napravio jedan brejk i spasao četiri prilike za Tompsona na sopstveni servis, prava zabava je priređena u drugom.

Sjajno je krenuo Šang, osvojivši uvodna četiri gema, ali Tompson nije hteo da se preda. Dvojica tenisera su razmenila još po jedan brejk, vrativši se u prethodnu poziciju, pre nego što je Džordan još jednom oduzeo servis gem protivniku i tako barem malo smanjio zaostatak.

Nije odustajao Tompson ni kada je kineski teniser tri puta imao meč loptu na njegov servis. Odbranio je sva tri poena, osvojio taj gem i potom još jednom spasao meč loptu na servis Šanga. Ipak, nije mogao i peti put.

Šang će u drugom kolu igrati protiv nedavnog finaliste turnira u Dubaiju, kazahstanskog tenisera Aleksandera Bublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.