Italijanska vlada menja zakon zbog slučaja Juventus

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 16:21

Italijanska vlada menja zakon zbog "slučaja Juventus"

Italijanska vlada planira da donese određene mere koje bi bile primenjene na sportski zakon u cilju izbegavanja situacije kakva je nedavno bila sa Juventusom.

Klub iz Torina je kažnjen oduzimanjem 15 bodova što ga je unazadilo na tabeli toliko da je jedva izborio Evropu, tek utešnu Ligu konferencija, i to kvalifikacije tog takmičenja.

Zbog peripetija koje su pratile čitav slučaj - pošto su bodovi prvo oduzeti, posle žalbe kluba vraćeni, pa opet oduzeti (10 bodova) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - vlada Italije planira da se ubuduće ovakve situacije izbegavaju jer utiču na druge klubove i njihove aspiracije ka plasmanu u Evropu.

Tabela Serije A menjana je u više navrata ove sezone što je izazvalo osećaj neizvesnosti kod većine klubova te otud i reakcija najviših državnih instanci.

Prema pisanju medija na Apeninima, vlada Italije planira da reformiše sportsko zakonodavstvo i na taj način spreči da se slučaj kao što je bio ovaj sa Juventusom ponovi u budućnosti.

Ideja je da se klubovi kažnjavaju van sezone, dakle pre ili posle, a ne u toku takmičarske godine.

Vlada je već napisala amandman na već postojeći zakon i u najskorije vreme bi on trebalo da bude i usvojen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.