Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.06.2023.

08:14

Italijanska vlada menja zakon zbog "slučaja Juventus"

Italijanska vlada planira da donese određene mere koje bi bile primenjene na sportski zakon u cilju izbegavanja situacije kakva je nedavno bila sa Juventusom.

Izvor: B92

Autor:B92

Italijanska vlada menja zakon zbog
Foto: Tanjug/Ap/LaPresse via AP

Klub iz Torina je kažnjen oduzimanjem 15 bodova što ga je unazadilo na tabeli toliko da je jedva izborio Evropu, tek utešnu Ligu konferencija, i to kvalifikacije tog takmičenja.

Zbog peripetija koje su pratile čitav slučaj - pošto su bodovi prvo oduzeti, posle žalbe kluba vraćeni, pa opet oduzeti (10 bodova) - vlada Italije planira da se ubuduće ovakve situacije izbegavaju jer utiču na druge klubove i njihove aspiracije ka plasmanu u Evropu.

Tabela Serije A menjana je u više navrata ove sezone što je izazvalo osećaj neizvesnosti kod većine klubova te otud i reakcija najviših državnih instanci.

Prema pisanju medija na Apeninima, vlada Italije planira da reformiše sportsko zakonodavstvo i na taj način spreči da se slučaj kao što je bio ovaj sa Juventusom ponovi u budućnosti.

Ideja je da se klubovi kažnjavaju van sezone, dakle pre ili posle, a ne u toku takmičarske godine.

Vlada je već napisala amandman na već postojeći zakon i u najskorije vreme bi on trebalo da bude i usvojen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu