Izvor: RTS, 24.Okt.2020, 18:23

Istorijski trijumf Ajaksa, 13 golova u mreži Fenloa

Fudbaleri Ajaksa savladali su Fenlo sa 13:0 u utakmici šestog kola Eredivizije i ostvarili najubedljiviju pobedu u novoj istoriji kluba.
Kakav napadački potencijel poseduje ekipa iz Amsterdama najbolje se videlo u utakmici šestog kola holandkse Eredivizije (Prve lige Holandije).

Ajaks se poigravao sa nejakim Fenlom, a na kraju je ekipe Erika ten Haga uspela da postigne čak 13 golova.
Već na poluvremenu "kopljanici" su imali prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 4:0, a četvrti gol postigao je reprezentativac Srbije Dušan Tadić.
Fenlo u 52. minutu ostaje sa igračem manje na terenu, posle isključenja Kuma, a Ajaks već do 59. minuta postiže nova četiri pogotka.
Do kraja utakmice Ajaks je postigao još pet golova i tako ostvario najubedljiviju pobedu u klupskoj istoriji, nadmašivši uspeh iz 1972. godine, kada su "kopljanici" savladali Vitese sa 12:1.
Mladi napadač iz Burkine Faso, Lasina Traore, postigao je pet pogodaka, Huntelar i Ekelekamp postigli su po dva, dok su se u listu strelaca upisali i Blind, Tadić, Antoni i Martinez.
Ajaks je prvi na tabeli holandskog šampionata sa 15 bodova iz šest mečeva, PSV ima 13 i utakmicu manje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PONIŽAVANJE! Ajaks suroviji nego ikad! (video)

Izvor: Sportske.net, 24.Okt.2020

Neverovatan rezultat stiže nam iz Holandije!..Nekoliko dana posle minimalnog poraza od Liverpula na startu Lige šampiona (0:1), Ajaks je sav bes iskalio na svojoj ''redovnoj mušteriji'', ekipi VV Venla, u okviru šestog kola šampionata Holandije...Već devet godina ''Kopljanici'' ređaju pobede nad...

Nastavak na Sportske.net...

Istorijska pobeda Ajaksa sa 13 golova

Izvor: Danas, 24.Okt.2020

Fudbaleri Ajaksa pobedili su danas u gostima Venlo sa 13:0 i tako upisali najubedljiviju pobedu i istoriji holandske lige.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.