Inspekcija: Zbog krupnih nepravilnosti u radu, zatvoriti vrtić u kojem je juče umrla beba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2020, 20:12

Inspekcija: Zbog krupnih nepravilnosti u radu, zatvoriti vrtić u kojem je juče umrla beba

Inspekcija je danas preporučila da se zatvori privatni vrtić "Ivin vozić" u kojem je juče preminula jednogodišnja devojčica, izjavio je gradski sekretar Slavko Gak.

Kako je objasnio, uočene su krupne nepravilnosti u radu te predškolske ustanove za, konkretno, inspekcija je utvrdila da vrtić nije imao medicinsku sestru, iako je to zakonska obaveza, da je dete primljeno bez potvrde lekara da može u kolektiv, da je boravilo u vrtiću bez zdravstvenog kartona, da je krenulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u vrtić pre prve godine iako vrtić nema mlečnu kuhinju, te da dve vaspitačice rade bez licence i mentora, što je zakonska obaveza u tom slučaju.

To su krupne poražavajuće nepravilnosti, rekao je Gak i dodao da su pravila za boravak dece sasvim jasna i da ona važe jednako u državnim i u privatnim vrtićima.

"To ne znači da su ovi propusti uticali na jučerašnji ishod, to je posao obducenata i tužilaštva i njih ćemo sačekati, ali je upozorenje za sve privatne vrtiće da ne mogu da imaju sve što se traži po zakonu samo prilikom verifikacije i tokom inspekcijskih kontrola", rekao je Gak.

Nakon zapisnika Sekretarijat će uputiti Ministarstvu prosvete preporuku da se "Ivin vozić" privremeno zatvori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.