JASNO KAO DAN! Slavko Gak: Dezinfekciona sredstva i oprema za higijenu ne smeju da nedostaju vrtićima

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2020, 19:14

JASNO KAO DAN! Slavko Gak: Dezinfekciona sredstva i oprema za higijenu ne smeju da nedostaju vrtićima

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu obezbedio je dodatnih 15 miliona dinara za kupovinu zaštitne opreme namenjene zaposlenima u beogradskim vrtićima - izjavio je gradski sekretar Slavko Gak.

Gak je istakao da maske, dezinfekciona sredstva i oprema za higijenu ne smeju da nedostaju vrtićima. "Obezbedili smo još novca za kupovinu dodatnih zaliha kako bi predškolske ustanove imale rezerve za predstojeće dane - rekao je Gak, a saopštila Gradska uprava.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je naveo da se u vrtićima bez izuzetka poštuju i sprovode sve preporučene epidemiološke mere, da sredstava za higijenu ima dovoljno, kao i zaštitne opreme za zaposlene, te da je zaražavanje u beogradskim vrtićima sporadično.

- Uspevamo u tome da svaki pojedinačni slučaj zaraze držimo pod kontrolom, ne dozvoljavamo širenje virusa kada se pojavi, a kao rezultat svega toga imamo bezbedne vrtiće. Slede nam hladniji i teški dani u epidemiološkom smislu, te je važno da vrtići budu potpuno spremni za nove izazove - rekao je Gak.

Pohvalio je angažovanost i profesionalnost skoro 9.000 zaposlenih u 17 beogradskih predškolskih ustanova, koji, kaže, daju primer kako se moraju ponašati zaposleni u ustanovama tokom epidemije, uz održavanje procesa rada koji su neophodni.

Od dodao da su svi vrtići opremljeni beskontaktnim toplomerima, maskama, dezinfekcionim sredstvima, te da i u hladnijim danima, kada deca manje borave napolju, zaposleni uspevaju da sprovode sve mere.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.