Ima li Ančeloti lek za Atletiko ili će Simeone zadati osvetnički udarac osakaćenom Realu? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima li Ančeloti lek za Atletiko ili će Simeone zadati osvetnički udarac osakaćenom Realu? (VIDEO)

Od završetka prošlogodišnjeg finala Lige šampiona u Lisabonu, fudbalerima Atletika je, koliko god oni to negirali, u podsvesti samo jedna misao – doći do pehara koji je bio nadohvat ruke, a potom im ga je na surov način uzeo Serhio Ramos

Može biti samo jedan u Madridu. To je glavna poruka uoči revanš utakmice četvrtfinala Lige šampiona između velikih gradskih rivala Reala i Atletika. Lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rivalitet ponovo dobija evropski sjaj i značaj, kao i na kraju prošle sezone kada je Kraljevski klub u finalu posle produžetaka pobedio Atletiko sa 4:1 i osvojio desetu titulu šampiona Evrope.

Prošle nedelje u prvoj utakmici nije bilo golova, a najzaslužniji za to svakako je golman Atletika Jan Oblak. Slovenački čuvar mreže je pravio čudo, izludeo je pre svega Gereta Bejla i ostavio nadu svom timu da može do plasmana u polufinale drugu godinu zaredom. Ako se pogleda tradicija, onda su šanse Atletika da prođe u polufinale izuzeto velike bez obzira što je naspram njega prvak Evrope. Istorija pokazuje da su se u sva tri dosadašnja evropska susreta posle 0:0 kod kuće Jorgandžije probile u narednu rundu (protiv Galatasaraja 1973, Sportinga iz Lisabona 2010. i Čelsija 2014).

Ono što najviše brine navijače Reala i trenera Karla Ančelotija su problemi sa povredama, pošto ne može da računa na tri izuzetno važna šrafa u mašini, Bejla i Luku Modrića, a u poslednji čas je otpao i  Karim Benzema. Šansu bi u toj situaciji mogao da dobije Ćićarito Ernandez, uz neprikosnovenog Kristijana Ronalda.

Za Ančelotija će ovo biti dobra prilika da pokaže kako sezona, ipak, nije otišla u nepovrat, uprkos eliminaciji iz Kupa kralja i činjenici da Real u Primeri zaostaje dva boda za vodećom Barselonom. Sa druge strane, jasno je da je pred kraljevskim klubom težak i nezgodan zadatak, pošto je Atletiko na poslednja tri gostovanja na stadionu Santijago Bernabeu uspevao da ostane neporažen, dva puta je remizirao i jednom pobedio.

Real je uspeo da se vrati u formu, posle krize u februaru, pa kraljevski klub sada iza sebe ima četiri pobede i jedan remi, što može da ohrabri trofejnog italijanskog stručnjaka.

“Tokom februara smo zbog problema sa povredama imali pad u formi. Nadamo se da ćemo ponovo doći do završnice Lige šampiona. Nisam preterano zabrinut uoči revanša sa Atletikom, iako je činjenica da imamo nekoliko povređenih igrača. Čeka nas veliki izazov, ali igramo na svom terenu i optimisti smo uoči utakmice. Siguran sam da će stići podrška sa tribina Bernabeu“, rekao je Ančeloti uoči revanša sa Jorgandžijama.

Oba tima imaju po jednog suspendovanog fudbalera, u Realu je to Marselo, kod Atletika Mario Suarez. Trener Jorgandžija Dijego Simeone ima problem sa prvim napadačem Mariom Mandžukićem, čiji nastup je takođe pod znakom pitanja zbog problema sa povredom. Poslednje informacije sa Visente Kalderona, ipak, kažu da će hrvatski fudbaler biti spreman da istrči na teren od prvog minuta. Atletiko u dobroj formi dočekuje ovu utakmicu, ima pet pobeda i dva remija u poslednjih sedam utakmica.

“Ne mislim da je Real pod većim pritiskom od nas. Ovo je četvrtfinale Lige šampiona i normalno je da svaka ekipa želi da prođe dalje. Verujem i da će vremenom naši uspesi početi više da se vrednuju. Sada svima deluje kao normalna stvar to što smo među osam najboljih, a bio bi veliki uspeh da opet uđemo u polufinale“, objasnio je vezista Atletika Raul Garsija.

On navodi da su Jorgandžije zaboravile na prošlogodišnji poraz u finalu Lige šampiona i podseća da je ove sezone Atletiko već dva puta savladao Real u Primeri i uzeo meru gradskom rivalu u španskom kupu.

“Zaboravili smo Lisabon, mi ne živimo u prošlosti. Naravno, svi bi voleli da smo tamo osvojili trofej LŠ, ali to ne menja stvari. Nije dobro ni da se previše osvrćemo na utakmice koje smo igrali sa Realom u dosadašnjem toku sezone, one jedino služe da nam pokažu šta je ono što smo dobro radili u duelima sa velikim rivalom“, dodao je Garsija.

Iako je bez sumnje Dijego Simeone fantastičan trener, ako je neko majstor za Ligu šampiona, onda je to Karlo Ančeloti.  Iskusni Italijan je pre Reala, ušati trofej osvajao dva puta kao trener Milana i sigurno će znati kako da pripremi ekipu za ono što je čeka. Rezultat iz prvog meča, koliko god bio dobar za Real jer nije izgubio u gostima, može da bude i mač sa dve oštrice, pošto Atletiku „igra“ i remi sa postignutim golovima.

Sa druge strane, Simeone je i prošle sezone protiv Reala, a i u duelima sa Barselonom, pokazao da ume da postavi pravu taktiku. Možda ona nije uvek bila lepa za gledanje, ali je Atletiko sa Argentincem na klupi uvek plenio borbenošću do poslednjeg daha. Jasno da je da će ovo biti još jedan sudar dvojice vrsnih taktičara, neka forma šaha na fudbalskom terenu, a onaj čija ekipa bude disciplinovanija, izaći će kao konačni pobednik i polufinalista elitnog evropskog takmičenja.



Real je favorit prema kvotama MOZZART kladionice – 1,85, kvota za trijumf Atletika iznosi 4,50, a za nerešen rezultat 3,50. Pogledajte i ostale kvote koje vam nudimo za utakmicu na stadionu Santijago Bernabeu.

REAL MADRID – ATLETIKO MADRID (20.45)

Stadion: Santijago Bernabeu

Gledalaca: 81.044

Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

REAL MADRID (4-4-2): Kasiljas – Karvahal, Varan, Ramos, Koentrao – Iljaramendi, Kros, Isko, Rodrigez – Ronaldo, Ćićarito.

ATLETIKO (4-4-3): Oblak – Huanfran, Godin, Miranda, Sikeira – Gabi, Koke, Tijago - Turan – Grizman, Mandžukić.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.