Madriđani sigurni u trijumf

Izvor: Politika, 21.Apr.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madriđani sigurni u trijumf

Pred večerašnji revanš gradskih rivala u četvrtfinalu Lige šampiona i u Realu i u Atletiku očekuju da se plasiraju među najbolja četiri tima Starog kontinenta. – Monako priželjkuje novo čudo

Poslednji – osmi ovosezonski madridski derbi odgovoriće na pitanje da li Real može da produži nadu da će postati prvi klub od osnivanja fudbalske Lige šampiona koji će odbraniti evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tron, to jest da li Atletiko može da napravi čudo i da na terenu velikog gradskog rivala nastavi seriju odličnih rezultata u međusobnim duelima.

Kao i pred meč odigran pre osam dana na „Visente Kalderonu”, koji je završen bez golova, i ovog puta na stadionu „Santijago Bernabeu” (20.45 časova) favorit je desetostruki kontinentalni prvak, Real. Karlo Ančeloti je dva puta doveo Milan na evropski tron (2003. i 2007) i jedanput „kraljevski klub” (2014), a na putu ka novom rekordu ne može da računa na „požutelog” Marsela, kao i na povređene Karima Benzemu, Alvaro Medrana, Luku Modrića i mlađanog Abnera, a neizvesno je i učešće Gereta Bejla.

– Naučili smo da živimo s povredama. U večerašnjem susretu ne smemo da srljamo. Atletiko ima jednu od najboljih odbrana na svetu i sjajnu ofanzivu. Zato moramo da budemo veoma koncentrisani. Pred nama je velika borba i, nadam se, pobeda – izjavio je Karlo Ančeloti.

Dijego Pablo Čolo Simeone priželjkuje da se nastavi serija uspeha u utakmicama s najljućim protivnikom. Temperamentnom Argentincu za večerašnji susret na raspolaganju nije Mario Suarez, a na povredu članka žali se Mario Mandžukić.

– Spremni smo za sve što dolazi. Uvereni smo da ćemo proći u polufinale. U svakom meču s Realom igrali smo drugačije. Tako će biti i ovog puta. Ovo nije osveta za Lisabon, ovo je novi duel i trenutno je najvažniji. Učinićemo sve da pobedimo – optimista je napadač „jorgandžija”, Fernando Tores.

U dosadašnjih sedam susreta ove sezone, nakon prošlogodišnjeg trijumfa Reala u lisabonskom finalu Lige šampiona, Atletiko je četiri puta pobedio, dok su tri utakmice završene nerešeno, uz gol-razliku od čak 12:4 u korist „jorgandžija”. Prema evidenciji Španaca, večerašnja utakmica je 210. između Reala i Atletika (po Uefi „tek” 203). Sudijska komisija Uefe je suđenje poverila arbitrima iz Nemačke na čelu sa Feliksom Brihom.

Juventus protiv Monaka u Kneževini brani minimalnih 1:0 ostvarenih u prvom meču u Torinu. Francuski predstavnik je u otvorenoj borbi propustio niz prilika da iznenadi „staru damu”, pa sada juri zaostatak, što mu neće biti nimalo lako. Ipak, nakon eliminacije Arsenala nada se novom čudu.

Gosti će biti oslabljeni, pošto trener Masimilijano Alegri zbog povreda ne može da računa na Kvadva Asamou, Martina Kaseresa, Luku Maronea, Pola Pogbu i Romula, a neizvestan je i nastup preciznog izvođača jedanaesteraca i jedinog strelca iz prvog susreta, Artura Vidala. Portugalac Leonardo Žardim je za večerašnji susret „precrtao” povređenog Lasinu Traorea, a nije sigurno ni da li će igrati Tijemo Bakajoko. Utakmicu na stadionu „Luj Drugi” sudiće arbitri iz Škotske, a glavni će biti Vilijam Kolum.

Đ. Smiljanić 
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.