Ide, ide - i stade na crveno! Zvezdi uspela kocka s Igokeom u poslednjim sekundama

Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2016, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ide, ide - i stade na crveno! Zvezdi uspela kocka s Igokeom u poslednjim sekundama

Crveno-beli slavili s u veoma izjednačenoj utakmici - 68:66

Delovalo je kao odrađivanje posla, potom je Crvena zveza ušla u krizu u trećoj deonici, a na kraju je tim Dejana Radonjića uspeo da savlada Igokeu uz dosta muke rezultatom 68:66 i zadrži se na maksimalnom učinku u ABA ligi - 6/6. Zvezda je od gotovog napravila veresiju i tek u poslednjim sekundama meča uspela da uradi ono što se od nje očekivalo mnogo ranije. Da slomi protivnika.

To se dogodilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u penal završnici gde je Marko Gudurić prvo bio siguran i sa linije bacanja, a potom Talić na samom kraju nije ni šutnuo na koš. Milko Bjelica je na kraju imao 15 poena i 10 skokova, a Gudurić 10 koševa i bila su to jedina dvojica igrača u Zvezdinom timu s dvocifrenim učinkom. Dženkins i Dangubić imali su po devet, a Simonović osam poena, uz šest uhvaćenih.

Očigledno je bilo da je ideja da se nosioci igre odmore, ali to je moglo da košta crveno-bele koji protiv Igokee sada imaju izjednačen skor u Pioniru - 3:3. Ne mogu izgleda bez muke protiv Igosa. Gosti su tražili šansu, dobili je i propustili.

Zvezda je ovaj duel dobila na iskustvo i kvalitet… Ali ,dobila je i novu lekciju - svaka pobeda mora dobrano da se zaradi. Ipak će šampion ABA lige dočekati Barselonu u dobrom raspoloženju. Vrlo lako je moglo da se završi i drugačije.

Na startu je obema ekipama bilo potrebno vremena da uđu u ritam, a to je ispostavilo se mnogo boljeuradila Zvezda šutevima Dženkinsa i Jovića. Rikić i Mahkovič su bili baš van šuta, a Jović je diktirao ritam koji gosti iz Aleksandrovca nisu mogli da prate. Dao je pet poena za pet minuta.

Zvezda je već tada otišla na dvocifrenu prednost, a do kraja prve četvrtine bilo je devet. Dejan Radonjić je onda počeo sa odmaranjem glavnih igrača pa je na pleju igrao Nikola Rebić, Kuzmić praktično jedva da je ulazio u igru, a glavna stvar bila je razigravanje Dangubića, Dženkinsa i Mitrovića. Šansu je dobio i Ognjen Dobrić, dok se Petar Rakićević ponovo nije skidao.

Pobeda jeste bila  glavni Radonjićev cilj, ali je jednako bilo važno za stratega crveno-belih da sačuva energiju igrača koji već u sredu protiv Barselone, odnosno u petak u Atini protiv Panatinaikosa treba da nose tim.

Sve te rotacije uz odličan šut Danila Šibalića dovele su do manjih oscilacija u rezultatu, ali je Dženkins trojkom u poslednjoj sekundi prvog dela doneo dvocifrenu prednost domaćinu - 40:29.

Drugo poluvreme - isti recept. Opet Jović na parketu, ali više od šest minuta domaći nisu uspeli do poena i to sa prvom postavom na parketu. Igokea je prišla na tri poena, uvukla se nervoza u redove domaćina, a seriju je prekinuo Kuzmić zakucavanjem.  U poslednjih 10 minuta ušlo se sa prednošću Igokee od dva poena.

Nije delovalo u jednom momentu da ovo može  da bude neizvestan duel, ali je on upravo to postao i ostao sve do kraja duela.

Egal je trajao sve do poslednjeg minuta kada je Zvezda bez pleja u igri uspela da se dokopa pobede. Mnogo teže nego što se očekivalo.

ABA  LIGA: CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 68:66 (21:12, 19:17, 7:20, 21:17)

Dvorana: Pionir

Gledalaca: oko 2.500

Sudije: Pukl, Petek,  Obrknežević

PIŠE: Strahinja Klisarić

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zvezda posrtala, ali slavila protiv Igokee

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2016

Crvena zvezda je i nakon šest kola neporažena u ABA ligi nakon pobede nad Igokeom 68:66...AFTER 3/4: @kkcrvenazvezda - @BCIgokea 47:49...PHOTO GALLERY: https://t.co/6bNabSJBme#ABALiga#CZVIGOpic.twitter.com/OuSq49CpBk

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.