Zvezda preživela Igokeu

Izvor: MVP.rs, 23.Okt.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda preživela Igokeu

Zaključeno je šesto kolo regionalnog takmičenja.

U poslednjoj utakmici šestog kola ABA lige Crvena zvezda mts je, kao domaćin, uspela da savlada Igokeu sa 68:66. Prvih 20 minuta igre nikako nije nagoveštavalo neizvestan kraj. Međutim, umor Zvezde i izuzetno raspoloženi Danilo Šibalić priredili su nam mnogo uzbuđenja. Na kraju, posle penal završnice, gosti iz Laktaša su imali napad za produžetke, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << eventualno i trijumf, ali nisu uspeli da upute šut ka košu.

Crveno-beli su stigli do šeste pobede, čime su zadržali čelnu poziciju na tabeli regionalnog takmičenja. Najbolji u pobedničkom timu bili su Milko Bjelica, sa 15 poena i 10 skokova, i Marko Gudurić, koji je ubacio 10 poena. Sa 27 poena najefikasniji na meču bio je Danilo Šibalić.

Ako neko zna kako da igra sa Crvenom zvezdom na njenom terenu onda je to ekipa Igokee. I ovoga puta su gosti iz Republike Srpske pošteno namučili izabranike Dejana Radonjića. Početak susreta nije nagoeštavao takav epilog. Uraganski start Zvezde i vođstvo od 17:3 ukazivali su da ćemo gledati još jednu "jednosmernu" utakmicu u okviru ABA lige. Ponovo su i napad i odbrana dvostrukog uzastopnog šampiona bila na visini zadatka. Rezultat takve igre je i prednost od 40:29 pri odlasku na veliki odmor.

U drugom poluvremenu ekipe nisu ličile na one iz prvih 20 minuta. Dragan Bajić je čestim promenama odbrane, gde je neretko igrao i zonu, prelazio na kombinovanu, a ponekad stajao i u "čoveka", potpuno otupio napad Crvene zvezde. Kada se na to doda i iscrpljenost crveno-belih usled teškog gostovanja u Istanbulu, kao i raspoloženi Danilo Šibalić, došlo se do situacije da na ulasku u poslednji kvartal gosti iz Laktaša imaju prednost od dva poena - 47:49.

Nije uspevala Zvezda da prelomi meč sve do samog kraja. Uporni Igosi su parirali na sve načine. Ipak, u finišu susreta, pre svega zahvaljujući odličnom ofanzivnom skoku, kao i sigurnom izvođenju slobodnih bacanja, Zvezda je slavila sa 68:66.

Sa 15 poena i 10 skokova Milko Bjelica je statistički predvodio pobednički tim. Uz rame mu je stao i Marko Gudurić, koji je dodao 10 pogodaka, dok su Nemanja Dangubić i Čarls Dženkins susret završili sa po devet poena. U poraženom sastavu, a ujedno i na meču, najefikasniji je bio Šibalić sa 27 poena. Frenk Robinson je odigrao najslabiji susret od kada je došao u redove Igokee, a zasluge za to idu i odličnoj odbrani domaće ekipe. Utakmicu je završio sa 10 poena, uz izuzetno loš procenat šuta (2/13), ali se iskupio sa šest asistencija i pet uhvaćenih lopti.

U narednoj rundi Igosi, koji su pokazali da uprkos trećem porazu u šest odigranih kola nikome neće biti lak zalogaj, dočekuju ekipu Cedevite. Crvena zvezda će, pre nego li u ponedeljak ugosti Karpoš Sokoli i pokuša da nastavi niz nepobedivosti u regionalnoj ligi, imati dva teška iskušenja u okviru Evrolige. Najpre ih u sredu očekuje susret sa Barselonom u "Kombank Areni", dok će u petak gostovati Panatinaikosu.

 

Crvena zvezda mts - Igokea 68:66 (21:12, 19:17, 7:20, 21:17)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić"; Gledalaca: 2.500; Sudije: Pukl, Petek, Obrknežević

Crvena zvezda mts: Rebić 4 (5as), Dangubić 9, Mitrović 4 (6sk), Lazić, Simanić, Dobrić 2, Simonović 8 (6sk), Dženkins 9 (3as), Gudurić 10, Jović 5, Kuzmić 2, Bjelica 15 (10sk). Trener: Dejan Radonjić

Igokea: Pašajlić 4 (4as), Mićović 1, Talić, Šibalić 27, Robinson 10 (5sk, 6as), Pešaković, Milošević 4 (12sk, 5as), Albijanić 9, Mahković, Fortenberi 2, Rikić 9 (7sk). Trener: Dragan Bajić

(foto: KK Crvena zvezda mts)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ide, ide - i stade na crveno! Zvezdi uspela kocka s Igokeom u poslednjim sekundama

Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2016

Crveno-beli slavili s u veoma izjednačenoj utakmici - 68:66..Delovalo je kao odrađivanje posla, potom je Crvena zveza ušla u krizu u trećoj deonici, a na kraju je tim Dejana Radonjića uspeo da savlada Igokeu uz dosta muke rezultatom 68:66 i zadrži se na maksimalnom učinku u ABA ligi - 6/6. Zvezda...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.