I ZVEZDA I PARTIZAN ĆE BITI U ŽREBU: UEFA će zbog toga MORATI da REAGUJE, i to na OVAJ način (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2017, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ZVEZDA I PARTIZAN ĆE BITI U ŽREBU: UEFA će zbog toga MORATI da REAGUJE, i to na OVAJ način (FOTO)

Parovi će biti određeni u petak u 13 časova.

Posle duže pauze, večiti srpski rivali, Partizan i Crvena zvezda, konačno su zajedno u žrebu za plej-of za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Partizan je u žreb za plej-of za Ligu Evrope stigao posle eliminacije od Olimpijakosa iz kvalifikacija za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ligu šampiona, dok je Crvena zvezda došla posle tri kola kvalifikacija (Florijana, Irtiš, Sparta Prag).

UEFA bi zbog toga mogla da dođe u situaciju da bude primorana da se umeša u žreb. U slučaju da se desi da žreb odluči da i Partizan i Zvezda budu domaćini ili gosti u prvom mečevima, UEFA bi reagovala zbog pravila da u gradovima koji imaju po dva predstavnika ne smeju da se igraju dve utakmice u jednom danu, pogotovo ne ako su obe visokog rizika, a zna se da gotovo sve utakmice Zvezde i Partizana u Evropi dobiju takav status.

Zato, ako se desi da oba kluba budu žrebana kao domaćini, ili oba kao gosti, jedan će morati da promeni domaćinstvo. U tim slučajevima, Zvezda bi morala da bude domaćin u prvom meču, a Partizan u revanšu, jer crno-beli imaju bolji evropski koeficijent, što UEFA gleda kao prvi kriterijum u ovakvim situacijama. Ostaje da se vidi da li će i doći do ove situacije, ili će oba kluba biti u petak u žrebu među nepovlašćenima (pod uslovom da Zvezda eliminiše Spartu u četvrtak).
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ŽREB ZA PLEJ-OF LIGE EVROPE: Partizan i Crvena zvezda dobili rivale!

Izvor: Kurir, 03.Avg.2017

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde dobili su rivale u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope!

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.