Hrvatski derbi protekao u nacionalističkim izgredima, navijači Dinama i Hajduka zajedno uzvikivali “Za dom spremni”

Izvor: Večernje novosti, 01.Dec.2013, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski derbi protekao u nacionalističkim izgredima, navijači Dinama i Hajduka zajedno uzvikivali “Za dom spremni”

OD STALNOG DOPISNIKA: ZAGREBIako su se tokom cele utakmice Dinama i Hajduka u Zagrebu navijači zagrebačkog i splitskog kluba držali zajedno, skandirajući ”Za dom spremni”, odmah nakon završetka derbija došlo je do tuče (Opširnije o meču Dinama i Hajduka koje je završen rezultatom 2:2 pročitajte OVDE). Bed Blu Bojsi bacili su baklju na policiju i zatim je došlo do tuče i napada na policajce. Učestvovalo je pedesetak huligana, a nakon toga su intervenisali specijalci koji su koristili >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << suzavac. Do incidenata je došlo u neposrednoj blizini Dinamovog stadiona. Za vreme utakmice navijači dva kluba su iskazali agresiju usmerenu pre svega prema vođstvu Hrvatskog nogometnog saveza, Davora Šuker i šefa Dinama Zdravka Mamića. Na njihov su račun izvikivali brojne uvrede, uz stalno skandiranje ”Za dom spremni”, koje je promovisao na nedavnoj utakmici reprezentacije Josip Džo Šinunić. Iako je Mamić omogućio da navijači uđu na stadion bez vaučera, želeći da pokaže ”jedinstvo” navijača dva kluba, cela utakmica i sve što se odvijalo nakon nje bilo je prepuno nacionalističkih izgreda koji su se očito odomaćili na maksimirskom stadionu. Navijači su se sukobili sa policijom već nakon izlaska sa stadiona, takođe uzvikujući uvrede i želeći tako da ”osvete” fudbalera Šimunića. Privedeno je više od deset huligana.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ipak sukobi u Zagrebu, Bed Blu Bojsi se tukli sa policijom

Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2013

Kad manjina drži većinu za taoce. Barem se nadamo da većina u Hrvatskoj ne podržava fašističke povike navijača Dinama i Hajduka na Maksimiru. Bilo kako, ni poslednji veliki derbi "lijepe njihove"  nije prošao bez ispada huligana, iako se pred početak meča (2:2) činilo da neće biti problema...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.