Torcida i BBB: Za dom spremni

Izvor: B92, 01.Dec.2013, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torcida i BBB: Za dom spremni

Navijači Dinama i Hajduka zajedno su skandirali ustaški pozdrav "Za dom spremni" u derbiju hrvatskog prvenstva, koji je u toku, piše hrvatski Jutarnji list.

Kako prenosi taj list, navijači oba kluba se nalaze na istočnoj tribini i ujedinjeno su pevali ozloglašeni ustaški pozdrav, što su hrvatski mediji nazvali sramotnim.

Uz to, navijači oba tima vređaju tamošnji fudbalski Savez i prvog čoveka Dinama Zdravka Mamića.

Prošle nedelje su navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hajduka prvi put skandirali ustaški slogan, nakon skandala koji je izazvao hrvatski reprezentativac i igrač Dinama Josip Šimunić, koji je 19. novembra posle utakmice baraža sa Islandom izvikivao "Za dom spremni" sa navijačima.

Ustaško skandiranje Šumunića izazvalo je osudu čitavog sveta, a FIFA je pokrenula istragu povodom tog slučaja.

Ustaški režim je tokom Drugog svetskog rata počinio nečuvene zločine nad Srbima, Jevrejima, Romima i Hrvatima antifašistima, kada je u koncentracionim logorima u Hrvatskoj pobijeno na stotine hiljada nedužnih žrtava.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Torcida i BBB: Za dom spremni

Izvor: B92, 01.Dec.2013

Navijači Dinama i Hajduka zajedno su skandirali ustaški pozdrav "Za dom spremni" u derbiju hrvatskog prvenstva, koji je u toku, piše hrvatski Jutarnji list...Kako prenosi taj list, navijači oba kluba se nalaze na istočnoj tribini i ujedinjeno su pevali ozloglašeni ustaški pozdrav, što su hrvatski...

Nastavak na B92...

Navijači Dinama i Hajduka skandirali ustaški pozdrav!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Dec.2013

Na derbiju hrvatskog prvenstva "Bed blu bojsi" i "Torcida" udružili snage u sramotnoj promociji ustaštva

Nastavak na Telegraf.rs...

Ustaški pozdrav ujedinio Bojse i Torcidu

Izvor: RTS, 01.Dec.2013

Ljuti rivali, navijači zagrebačkog Dinama i Hajduka iz Splita, zajedno su uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni" na derbiju hrvatskog prvenstva. Hrvatski mediji ovakav čin nazvali sramotnim...Navijači Dinama i Hajduka zajedno su skandirali ustaški pozdrav "Za dom spremni" u derbiju hrvatskog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.