ECB snižava kamatne stope, šta to znači za BiH?

Izvor: Capital.ba, 23.Maj.2024, 10:05

ECB snižava kamatne stope, šta to znači za BiH?

FRANKFURT, SARAJEVO, BANJALUKA – Evropska centralna banka (ECB) bi u junu, u zavisnosti od pristiglih podataka i projekcija, mogla da snizi referentne kamatne stope. FOTO: Pixabay Podsjećamo, još početkom godine je Kristin Lagard, predsjednica ECB-a, najavila da bi sredinom godine mogle da se snize referentne kamatne stope koje su skočile nakon početka sukoba Rusije i Ukrajine i visoke inflacije koja je zadesila Evropu. Izabel Šnabel, članica Izvršnog odbora Evropske centralne banke, nedavno je rekla da je posljednji korak u obaranju inflacije najteži, pošto su nedavni podaci ukazali na usporavanje dezinflacije u evrozoni. “S obzirom na veliku neizvjesnost u pogledu...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Evropska centralna banka se sprema za smanjenje kamata u junu

Izvor: Kamatica.com, 23.Maj.2024

Predsednica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard nagovestila je da je smanjenje kamatne stope verovatno sledećeg meseca s brzim porastom rasta potrošačkih cena koji je sada uglavnom obuzdan..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.