Hirvonen bez pobede, Ostberg prvi

Izvor: B92, 01.Apr.2012, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hirvonen bez pobede, Ostberg prvi

Finac Miko Hirvonen diskvalifikovan je sa Relija Portugala, pa je pobeda na četvrtom takmičenju sezone otišla u ruke Madsa Ostberga.

Vozač Sitroena je u Portugalu proslavio svoju prvu pobedu u tom timu, ali mu je samo nekoliko kasnije ona oduzeta zbog nekih nepravilnosti.

Tačan razlog diskvalifikacije Hirvonena je kvačilo koje nije u skladu sa propisima Svetskog reli šampionata (WRC), ali je bilo još nekih nepravilnosti.

Finac je na kraju takmičenja u Portugalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao skoro dva minuta prednosti u odnosu na Ostberga, ali je tako vozač Adapta Forda došao do prve pobede u karijeri. Do drugog mesta tako je napredovao Jevgenij Novikov u M-Sport Fordu, dok se na podijum popeo vozač fabričkog Forda Peter Solberg.

Reli Portugala obeležili su veoma loših uslova, a od favorita prvi je odustao osmostruki svetski šampion Sebastijan Leb, ali svojom greškom još tokom prvog dana. Već narednog dana, dok su bili u vođstvu žrtve loših uslova bili su vozači Forda, prvo Jari-Mati Latvala, a potom i Peter Solberg, ali su se oni za razliku od Leba vratili na drum.

Posle udesa dvojca Forda vođstvo je preuzeo Hirvonen, koji ga nije ispuštao do samog kraja, pre nego što je diskvalifikovan. Njegova vožnja je svakako ostala u senci Solbergove, koji je tokom trećeg i četvrtog dana takmičenja u Portugalu uspeo da se probije manje od četiri minuta od Finca u Sitroenu. To mu je po završetku relija bilo dovoljno za četvrtu poziciju, ali se posle diskvalifikacije Finca probio na treće mesto.

Diskvalifikacija Hirvonena znači da je Leb i dalje vodeći u generalnom plasmanu sa četiri boda prednosti u odnosu na Solberga. U poretku konstruktora, prednost Sitroena u odnosu na Ford je smanjena na 12 bodova.

Naredni reli u ovogodišnjem šampionatu nastavlja se u Argentini, od 27. do 29. aprila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hirvonen pobednik Relija Portugalija

Izvor: RTS, 01.Apr.2012

Finac Miko Hirvonen, vozač Sitroena, pobednik je Relija Portugalija, četvrtog takmičenja za ovogodišnje prvenstvo sveta u reliju. Naredni reli od 27. do 29. aprila u Argentini. ..Hirvonen je nakon četvorodnevnih brzinskih ispita ostvario rezultat od četiri sata, 19 minuta i 24,3 sekunde, postigavši...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.