HRVAT NAPRAVIO IZNENAĐENJE: Čilić ELIMINISAO Rubljova (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2022, 15:31

HRVAT NAPRAVIO IZNENAĐENJE: Čilić ELIMINISAO Rubljova (FOTO)

Kraj za petog nosioca.

Hrvatski teniser Marin Čilić napravio je iznenađenje u trećem kolu Australijan opena, pošto je savladao petog nosioca Andreja Rubljova sa 7:5, 7:6 (7-3), 3:6, 6:3.

Čilić, finalista u Melburnu 2018. godine, u dobrom delu meča podsetio je na svoje najbolje dane, a naročito je efektan na drugi servis rivala.

Sa mnogo više samopouzdanja igrao je najvažnije poene, dominirao u taj brejku drugog seta, a činilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se i da će meč biti okončan u tri seta.

SURPRESA NO AUS OPEN 🔥🔥🔥

Australian Open: Marin Cilic joga como garoto, saca muito e elimina favorito Andrey Rublev#AustralianOpenNaESPN #ESPNnoStarPlushttps://t.co/YpvToQ2VYK

— ESPN Brasil (de 🏠) (@ESPNBrasil) January 22, 2022

Vodio je Marin sa 2-0, 3:1 u trećem setu, a imao je i brejk loptu za dupli brejk. Kada se Rubljov tu izvukao, usledio je veliki pad Čilića, sličan nekima koji su mu se već dešavali u prošlosti.

Izgubio je Hrvat treći set, ali nije dozvolio da pad potraje duže, naprotiv, pravi brejk već u trećem gemu četvrtog seta. Bilo je tesnih trenutaka do kraja, na djusu pri vođstvu 4:2 je fantastično Čilić spustio bekhend paralelu.

U gemu u kojem je servirao za meč, Marin nije popustio, završio je asom za emotivnu proslavu.

Za plasman u četvrtfinale, Čilić će se boriti sa Feliksom Ože-Alijasimom. 21-godišnjim Kanađaninom koji je izgubio samo šest gemova u duelu sa Danom Evansom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.