Nadal slomio otpor Hačanova, Medvedev i Cicipas sigurni, Čilić šokirao Rubljova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2022, 15:03

Nadal slomio otpor Hačanova, Medvedev i Cicipas sigurni, Čilić šokirao Rubljova

Peti teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u četvrto kolo Australijan opena pobedom nad Karenom Hačanovom u četiri seta. Nadal je odigrao dobar meč, uz jedan pad u igri, ali je uspeo da trijumfuje nakon nešto manje od tri sata igre – 6:3, 6:2, 4:6, 6:1.

"Bik sa Majorke" je odigrao odlična prva dva seta, a posebno impresivan bio je na startu meča.

Čilić režirao iznenađenje: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Izbacio šestog igrača sveta

Hrvatski teniser Marin Čilić priredio je veliko iznenađenje na Austalijan openu.

On se plasirao u osminu finala u Melburnu pobedom nad šestim igračem sveta Andrejom Rubljovom – 7:5, 7:6 (7:3), 3:6,

Čilić je, za razliku od pregršt mečeva u karijeri, pokazao čvrste živce u najbitnijim momentima i zakazao meč sa mladim Kanađaninom Feliksom Ože-Alijasimom.

Vicešampion Melburna iz 2018. godine je ušao u meč kao autsajder, kako zbog plasmana (27. na ATP listi), tako i zbog ne baš dobre forme, ali je odigrao sjajan meč i zasluženo prošao dalje.

Počeo ga je sa osvojenih 12 od prvih 13 poena i bilo je jasno da će Hačanov imati minimalne šanse za uspeh.

Posle dobijenog i drugog seta, nivo igre kod Španca je krenuo da opada i to je jedini deo susreta u kojem je Rus bio ravnopravan.

Oduzeo je servis rivalu i sačuvao ga do kraja, smanjivši na 2:1 u setovima.

I, kada su neutralni navijači očekivali nešto uzbudljiviji nastavak, Nadal je odigrao dva spektakularna gema u kojima je slomio otpor Hačanova.

Prvo je dobio gem na svoj servis bez izgubljenog poena, a onda, uz nekoliko neverovatnih pasing-šotova, napravio odlučujući brejk. Do kraja je još jednom oduzeo servis Karenu i rutinski priveo meč kraju.

Rafa je i osmi put u karijeri savladao 30. igrača na ATP rang-listi, obezbedivši 15. nastup u četvrtoj rundi Australijan opena.

Tamo će se sastati sa Adrijanom Manarinom, Francuzom koji je eliminisao 15. igrača sveta Aslana Karaceva, nakon drame i maratona koji je trajao skoro pet sati, a završen "duboko" iza ponoći.

Medvedev i Cicipas sigurnim koracima do druge sedmice

Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, dvojica glavnih favorita u donjoj polovini žreba Australijan opena, sigurnim koracima stigli su do druge sedmice turnira u Melburnu. Medvedev je u tri seta savladao Botika van de Zandšulpa, dok je Cicipas eliminisao Benou Pera uz jedan izgubljen set.

Ruski teniser, koji je odsustvom branioca titule Novaka Đokovića, postao čovek od kojeg se očekuje da dođe do same završnice, bez problema je preskočio i treću prepreku –6:4, 6:4, 6:2.

Botik van de Zandšulp nije mogao da se suprotstavi Danila, kojem je bio dovoljan po jedan brejk u prva dva seta da dođe do nedostižne prednosti.

U trećem je dva puta oduzeo servis rivalu i završio posao za nešto manje od dva sata igre.

Medvedev će se u četvrtfinalu sastati sa Maksimom Kresijem iz Sjedinjenih Američkih Država.

Momak koji svoju taktiku bazira na servis-volej igri jedno je od otkrovenja od početka sezone, a sada je savladao Kristofera O'Konela u četiri seta.

Cicipas je imao nešto više problema u duelu sa Perom, pošto je odigrao dva odlična seta, ali je u trećem popustio u taj-brejku.

Francuz je "otkinuo" jedan set rivalu i to mu je bio maksimum, pošto je Grk u finišu četvrtog iskoristio greške i pobedio6:3, 7:5, 6:7 (2:7), 6:4.

Stefanosa sada čeka težak posao protiv Tejlora Frica, koji je u Melburnu ostvario rezultat karijere i prvi put se plasirao u četvrtu rundu.

Amerikanac je nakon borbe u pet setova savladao Roberta Bautistu Aguta, nakon tri sata i 15 minuta tenisa.

Australijan open ostao bez šampionke, Osaka ispala u trećem kolu

Amanda Anisimova, talentovana američka teniserka, napravila je veliko iznenađenje pobedivši aktuelnu šampionku Australijan opena – Naomi Osaku.

Amerikanka ruskog porekla, koja ima svega 20 godina, slavila je posle velike borbe u tri seta – 4:6, 6:3, 7:6 (10:5).

Anisimova, kojoj su se roditelji preselili iz Rusije u Ameriku malo pre njenog rođenja, u narednom kolu igraće protiv najbolje teniserke sveta Ešli Barti, koja je bez problema pobedila Kamilu Đorđi.

Trenutno 60. teniserka sveta došla do trijumfa posle preokreta, pošto je nakon pola sata igre gubila 1:0 u setovima – 4:6.

Ipak, talentovana teniserka se nije predavala, napravila je rani brejk u drugom setu i do kraja je uspela da održi prednost – 3:6, 6:3.

U trećem setu gledali smo dramu, Anisimova je u desetom gemu spasla dve meč lopte i tada je zadala težak udarac braniteljki titule.

Ušlo se u taj-brejk, koji se u Australiji, kada je odlučujući set, igra do deset i Anisimova je uspela da slomi otpor aktuelne šampionke.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čilić izbacio Rubljova

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2022

Hrvatski teniser Marin Čilić priredio je veliko iznenađenje na Austalijan openu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

NADAL SVE IZNENADIO IZGLEDOM: Skinuo majicu u Melburnu, mišićavo, isklesano telo nije više u prvom planu! (FOTO)

Izvor: Kurir, 22.Jan.2022

Španski teniser Rafael Nadal uspeo je da preskoči još jednu prepreku na Australijan Openu

Nastavak na Kurir...

ŠOK U MELBURNU I ODLIČNA VEST ZA NOVAKA: Jedna pretnja za Đokovića manje! Nemoćni Zverev lomio reket, počišćen u tri seta! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 23.Jan.2022, 09:22

Treći teniser sveta, Aleksander Zverev, ostao je bez šanse da posle Australijan opena dođe do prvog mesta.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.