Gvardiola bi voleo engleski klub u četvrtfinalu

Izvor: RTS, 12.Mar.2009, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola bi voleo engleski klub u četvrtfinalu

Trener Barselone Pep Gvardiola rekao je da bi voleo da njegovi fudbaleri u četvrtfinalu Lige šampiona igraju protiv jednog od četiri engleska kluba koji su se plasirali među osam najboljih.

"Ako želite da osvojite Ligu šampiona, morate da igrate protiv najboljih u Evropi", rekao je nekadašnji reprezentativac Španije i vezni igrač Barselone pošto je njegov tim pobedio Olimpik iz Liona sa 5:2 na Nou Kampu.

"Zato prihvatamo izazov. Bilo bi lepo da iskusimo uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protiv jednog od engleskih klubova. Svaki susret protiv nekog od njih bio bi dobar meč", rekao je Gvardiola.

Barselona se vratila u formu na sjajan način na punom Nou Kampu u sredu, pošto je povela sa 4:0 posle dva gola Tijerija Anrija i pogodaka Lionela Mesija i Samjuela Etoa. Katalonski tim i dalje je u igri za osvajanje tri trofeja, u Ligi šampiona, prvenstvu Španije i Kupu kralja. U Primeri imaju šest bodova više na čelu tabele od drugoplasiranog Real Madrida.

Šampion Evrope iz 2006. godine igrao je u polufinalu prošle sezone, u kome je izgubio od kasnijeg osvajača trofeja Mančester junajteda. 

Gvardiola je rekao da su engleski klubovi u četvrtfinalu, Mančester junajted, Čelsi, Arsenal i Liverpul, ozbiljni i teški protivnici.  "Biće nam teško, ali oni moraju da dođu kod nas, tako da mislim da će i njima biti teško. Ko god bude bio naš protivnik, dobro ćemo ga proučiti i probati da iskoristimo njihove slabosti. Odgovara nam bilo ko koga dobijemo u žrebu", rekao je Gvardiola.

Ostali četvrtfinalisti su Bajern iz Minhena, Porto i Viljareal. Žreb za poslednjih osam održava se 20. marta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Nula' na Dragau za prolaz Porta

Izvor: B92, 12.Mar.2009

Fudbaleri Porta plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona posle remija 0:0 sa madridskim Atletikom u Portugalu. ..'Zmajevi' prolaze dalje zbog većeg broja golova u gostima, pošto je pre dve nedelje na Visente Kalderonu bilo 2:2. Uprkos tome što je Atletiko morao da juri rezultat, Porto je bio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.