Gvardiola bi voleo engleski klub u četvrtfinalu

Trener Barselone Pep Gvardiola rekao je da bi voleo da njegovi fudbaleri u četvrtfinalu Lige šampiona igraju protiv jednog od četiri engleska kluba koji su se plasirali među osam najboljih.

"Ako želite da osvojite Ligu šampiona, morate da igrate protiv najboljih u Evropi", rekao je nekadašnji reprezentativac Španije i vezni igrač Barselone pošto je njegov tim pobedio Olimpik iz Liona sa 5:2 na Nou Kampu.

"Zato prihvatamo izazov. Bilo bi lepo da iskusimo uspeh protiv jednog od engleskih klubova. Svaki susret protiv nekog od njih bio bi dobar meč", rekao je Gvardiola.

Barselona se vratila u formu na sjajan način na punom Nou Kampu u sredu, pošto je povela sa 4:0 posle dva gola Tijerija Anrija i pogodaka Lionela Mesija i Samjuela Etoa. Katalonski tim i dalje je u igri za osvajanje tri trofeja, u Ligi šampiona, prvenstvu Španije i Kupu kralja. U Primeri imaju šest bodova više na čelu tabele od drugoplasiranog Real Madrida.

Šampion Evrope iz 2006. godine igrao je u polufinalu prošle sezone, u kome je izgubio od kasnijeg osvajača trofeja Mančester junajteda. 

Gvardiola je rekao da su engleski klubovi u četvrtfinalu, Mančester junajted, Čelsi, Arsenal i Liverpul, ozbiljni i teški protivnici.  "Biće nam teško, ali oni moraju da dođu kod nas, tako da mislim da će i njima biti teško. Ko god bude bio naš protivnik, dobro ćemo ga proučiti i probati da iskoristimo njihove slabosti. Odgovara nam bilo ko koga dobijemo u žrebu", rekao je Gvardiola.

Ostali četvrtfinalisti su Bajern iz Minhena, Porto i Viljareal. Žreb za poslednjih osam održava se 20. marta.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара