Sreda, 11.03.2009.

23:10

'Nula' na Dragau za prolaz Porta

Fudbaleri Porta plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona posle remija 0:0 sa madridskim Atletikom u Portugalu.

Izvor: B92

Default images

’Zmajevi’ prolaze dalje zbog većeg broja golova u gostima, pošto je pre dve nedelje na Visente Kalderonu bilo 2:2. Uprkos tome što je Atletiko morao da juri rezultat, Porto je bio bolji u najvećem delu revanš meča na stadionu Dragao i zasluženo se plasirao među osam najboljih ekipa u Evropi.

U 14. minutu Porto dolazi do prve šanse. Kristijan Rodriges je iznudio prekršaj, a Bruno Alveš je iz slobodnog udarca šutirao iznad prečke.

Navijači Atletika verovatno će smatrati da su oštećeni u 26. minutu kada je Simao oboren u šesnaestercu, ali sudija Piter Vink nije svirao jedanaesterac. Do kraja poluvremena nije bilo povoljnijih prilika, mada je golamn gostiju Leo Franko u nekoliko navrata morao da interveniše.

U 66. minutu Serhio Aguero je posle kornera šutirao iznad prečke. Začuđujuća je bila odluka trenera Abela Resina da na kupi ostavi Dijega Forlanam, koji je u sjajnoj formi. Ipak, Urugvajac nije mnogo toga pokazao po ulasku u igru u 54. minutu.

Suprotno kretanju rezultata, Porto je pojačavao inicijativu kako je meč primicao kraju i pravo je čudo da nije uspeo da pobedi.

Prvo je Leo Franko refleksno odbranio udarac glavom Rodrigesa, a nedugo zatim Hulk je pogodio prečku. Poslednju priliku na meču propustio je Lisandro Lopes, dvostruki strelac iz prvog susreta, pošto je obišao Lea Franka, ali iz komplikovanog ugla pogodio je samo stativu.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona održaće se 20. marta u Nionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: