Frenki de Jong zvanično u Barseloni

Izvor: RTS, 23.Jan.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frenki de Jong zvanično u Barseloni

Ajaks i Barselona klubovi su koji su zanavek povezani, više ideološki nego emotivno, i ta spona čak je i starija od Rinusa Mihelsa i Johana Krojfa. Najnovije poglavlje ove priče, potencijalno veoma značajno jer je reč o momku koji je projektovan da bude jedna od najboljih fudbalera sveta u deceniji pred nama, jeste prelazak Frenkija de Jonga u Kataloniju.
Barselona je potvrdila dolazak Frenkija de Jonga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Ajaksa, za 75 miliona evra, čime je u trci za mladim vezistom i konačno pretekla Pari Sen Žermen i Mančester Siti.

De Jong je sa katalonskim klubom potpisao petogodišnji ugovor, a na stadion Kamp Nou stiže na leto.
„Sa samo 21 godinom De Jong se etablirao kao jedan od najvećih svetskih talenata. On je multifunkcionalni fudbaler koji sjajno razume igru i uvek može da da pas koji donosi prevagu", navodi se u saopštenju Barselone.
Blaugrana nije želela da joj se ponovi novi „slučaj Antoan Grizman", kada je dolazak Antoana Grizmana bio dogovoren, samo da bi francuski reprezentativac obnovio ugovor sa Atletiko Madridom. Zbog toge je, čim je De Jong pristao, brže-bolje sastavljen ugovor.
De Jong je do 2015. godine igrao za Viljem II, da bi kasnije prošao kroz Ajaksovu akademiju.
Prošlog leta je debitovao za A tim Holandije, u kojem sada igra kao jedan od ključnih fudbalera.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.