Federer ponovo hvali Nadala: On je favorit za osvajanje Rolan Garosa!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer ponovo hvali Nadala: On je favorit za osvajanje Rolan Garosa!

"Iako njegova forma nije tako dobra kao prethodnih godina, još uvek verujem da ga je teško pobediti na Otvorenom prvenstvu Francuske", rekao je Švajcarac

Nekada najbolji igrač na planeti i jedan od najboljih tenisera u istoriji belog sporta, Rodžer Federer, smatra da je Rafael Nadal i ove godine glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << naravno uz srpskog asa i najboljeg igrača na svetu Novaka Đokovića.

Švajcarac je ponovo propisno ishvalio "kralja šljake".

"Na Otvorenom prvenstvu Francuske Rafa je i dalje favorit, uz Đokovića koji igra jako dobro. Iako njegova forma nije tako dobra kao prethodnih godina, još uvek verujem da ga je teško pobediti na Rolan Garosu", rekao je Federer na konfernciji za medije Istanbulu.

Federer je nedavno u Monte Karlu ispao u trećem kolu od Gaela Monfisa, a sada u Turskoj pokušava da skupi dovoljno snage za nastup na jednom od najvažnijih turnira u svetskom tenisu.

"Radi se na navikavanju na klizanje, odlučujem o tome koliko agresivno želim da igram. Bio sam na tvrdoj podlozi sedam-osam meseci, tako da su potrebne određene korekcije. Moja igra će biti bolja i bolja, kako vreme bude prolazilo. Da bih odigrao dobro u Francuskoj potrebno mi je samopouzdanje. Nadam se da ću u tome uspeti u Istanbulu", dodao je Švajcarac.

Federer je jedini trofej na Rolan Garosu osvojio 2009. godine, a poslednji grend slem uzeo je 2012. na Vimbldonu.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.