Fati uradio ono što Mesi nije, izabrao da igra za Španiju

Izvor: RTS, 20.Sep.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fati uradio ono što Mesi nije, izabrao da igra za Španiju

Ansu Fati, 16-godišnji fudbaler Barselone rođen u Gvineji-Bisao, odabrao je da nastupa za špansku reprezentaciju.
Najmlađi strelac u istoriji Barselone u španskom prvenstvu i najmlađi igrač "Blaugrane" koji je zaigrao u Ligi šampiona odlučio je da uzme špansko državljanstvo i zaigra za reprezentaciju "crvene furije".

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Fati je rođen 2002. godine u Gvineji-Bisao, sa šest godina sa porodicom se preselio u Španiju, a u omladinskom pogonu Barselone je od 2012. godine.
Prošle nedelje 16-godišnji na najbolji način je iskoristio to što su njegovi saigrači Dembele i Mesi bili povređeni.
Fati je na tri meča La Lige postigao dva gola i upisao jednu asistenciju, da bi potom debi u Ligi šampiona upisao protiv Borusije u Dortmundu.
Mladi fudbaler Barselone bi mogao da se nađe na spisku španske reprezentacije do 17 godina na Svetskom prvenstvu koje se uskoro održava.
Uprkos tome, Fati će moći da bira za koga će nastupati u seniorskoj reprezentaciji, a opcije su mu Gvineja-Bisao, Španija i Portugal, odakle vuče korene. 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.