Fantastičan preokret Nadala, izgubljen meč pretvorio u pobedu

Izvor: RTS, 13.Nov.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantastičan preokret Nadala, izgubljen meč pretvorio u pobedu

Rafael Nadal je uspeo da posle preokreta nadigra Danila Medvedeva sa 2:1 po setovima 6.7, 6:3, 7:6 i zabeleži svoju prvu pobedu u grupi „Andre Agasi“ na završnom turniru u Londonu. U drugom meču ove gruše od 21.00 igraju Cicipas i Zverev. Prenos ovog meča je na našem Drugom programu.
Uzubudljiv meč odigrali su Medvedev i Nadal. Publika je uživala u sjajnim potezima oba tenisera, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << velikom obrtu i preokretu Nadal. Medvedev je bio bolji, odlično se kretao, uz to servis ga je dobro služio, dobio je prvi set u taj-brejku. S druge strane Nadal se tokom celog meča mučio sa prvim servisom. Uspeo je izjednači, gubio je u odlučijućem setu, ali veliki Španac je uspeo da se vrati od 1:5, izjednači, a potom u taj-brejku reši meč u svoju korist. 

Velika borba u prvom setu. Nadal se konstantno mučio sa prvim servisom, ali je zato bio odličan u ostalim segmentima igre. Jedinu brejk priliku u prvom setu propustio je Medvedem u sedmom gemu. Potom su oba tenisera osvajala svoje servise pa je set rešen u taj-brejku.
Na startu ovog perioda teniseri su razmenili po jedan mini-brejk. Potom su oba tenisera osvajala svoje servise, a ključan period bio je pri rezultatu 4:3 za Rusa, servirao je Španac i izgubio oba servisa. Medvedev koristi priliku i osvaja taj brejk sa 7:3.

Na startu drugog seta Španac oduzima servis Medvedevu, iskoristivši svoju jedinu brejk priliku na meču, do tada. Rus je konstantno pretio na servis protivnika, međutim kako se set bližio kraju Nadal je bio sve sigurniji, a Medvedev sve više grešio. U devetom gemu na servis protivnika Španac je prvo porpustio dve vezane set lopte, potom se izborio i za treću koju koristi - 6:3 u drugom setu.
Pobednika je odlučio treći set. Svoju drugu brejk šansu na meču, a prvu u trećem setu Medvedev je pretvorio u rani brejk na samom startu trećeg seta, što je donekle usmerilo tok odlučujućeg seta. Nadal je imao priliku da uzvrati već u narednom gemu, ali nije uspeo. Ono što je propustio Španac pošlo je za rukom Medvedevu, koji novim brejko odlazi na velikih 4:0.

Potom je Rus propustio meč loptu na servis Nadala. Da bi Španac u narednom gemu vratio jedan brejk i prišao na 5:3. Potom je Rafa osvojio i svoj servis. Veliki povratak Nadala, uspeo je u poslednjem trenutku da vrati i drugi brejk i izjednači na 5:5. Medvedev je nekao uspeo da osvoji gem i izbori se za taj-brejk.
Oba tenisera držala svu svoj servis u taj-brejku, sve do rezultata 5:4, kada Medvedev greškom na mreži poklanja dve meč lopte Nadalu, koji koristi šansu i stavlja tačku na set i meč - 7:4 u taj-brejku.  
Rezultate mečeva iz Londona i raspored turnira možete pogledati OVDE.  
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   London

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NEUNIŠTIV JE! Nadal se vratio iz mrtvih i savladao Medvedeva, Đoković sad mora po titulu

Izvor: MozzartSport.com, 13.Nov.2019

Možda mije na vrhuncu, možda više ne udara reketom kao maljem, ali nemojte nikad da sumnjate u ratnički duh Rafaeal Nadala. Danil Medvedev ga je imao na tacni, imao je brejk loptu za vođstvo od 5:0 u trećem setu na završnom turniru sezone, imao je i meč loptu na 5:1, ali propustio je da dokrajči...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.