FRKA U SAKRAMENTU: Kingsi zbog Nemanje Bjelice smenjuju trenera (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRKA U SAKRAMENTU: Kingsi zbog Nemanje Bjelice smenjuju trenera (FOTO)

Na udaru Dejv Jerger.

Sakramento Kingsi mogli bi da smene trenera Dejva Jergera, prenosi "Jahu Sports". Čelnici Kingsa su navodno nezadovoljno što Jergej zapostavlja razvoj tima i mlade igrače zbog pobeda. Prioritet tima iz glavnog grada Kalifornije su razvoj tima za budućnost, a važan faktor u tom cilju je ovogodišnji drugi pik sa drafta Marvin Begli.

Yahoo Sources: There’s growing discord between Sacramento Kings and Dave Joerger that could eventually >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lead to change. https://t.co/THzErzZt8D

— Chris Haynes (@ChrisBHaynes) November 18, 2018

I dok čelnici kluba žele da talentovano jezgro koje pored Beglija čine još Dieron Foks, Heri Džajls i Skal Labisije igraju više, Jergej forsira veterane, posebno u ključnim trenucima meča.  Jedan od igrača koji im je "trn u oku" je srpski košarkaš Nemanja Bjelica, koji ima 30 godina, a proteklog leta je potpisao trogodišnji ugovor nakon što je postao višak u Minesoti.

Kings Management signs Nemanja Bjelica, who has been playing well, and they want to blame Coach Joeger for playing him?!? https://t.co/ymP8R4tbGp

— Dwight Walton 🇨🇦 (@Bballinsider) November 18, 2018

Bjelica kao starter prosečno beleži 11,9 poena uz prosek od 50% šuta za tri poena dok dobija oko 25 minuta po meču. S druge strane Begli, koji nijednom nije počeo meč u startnoj petorci za 22 minuta po utakmici ima prosek od 11,6 poena i 5,5 skokova te 50% iz igre i 41% za tri. Statistički gledano, njegov prosek da igra 36 minuta po meču bi bio 18,7 poena i 8,9 skokova po utakmici. U petak je igrao samo minut više od Troja Vilijamsa koji je potpisao privremeni ugovor, dok je u nedelju za 27 minuta postigao 16 poena uz osam uhvaćenih lopti.

-Dejv ima našu puno podršku i poverenje. Nastavljamo zajednički rad na razvoju i kompletiranju mladog jezgra -saopštio je genralni menadžer Kingsa Vlade Divac.

Ipak, neimenovani izvor "Jahua" ističe da u klubu raste zabrinutost i da se od Jergera traži veća minutaža za Beglija, koji je navodno pred početak sezona bio planiran za startno krilo.  Jerger je peti trener Kingsa u poslednjih šest godina, zamenio je Džordža Karla 2016, a ugovor mu važi još samo sledeće sezone.

Kingsi su prošle sezone bili jedan od najgorih timova u ligi, a trenutno su 12. na Zapadu sa skorom 8-8, koji su pokvarili zbog tri poraza u poslednja četiri meč

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.