FORMULA 1: Održani prvi treninzi uoči trke za VN Štajerske! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020, 20:02

FORMULA 1: Održani prvi treninzi uoči trke za VN Štajerske! (FOTO)

Uvertira pred kvalifikacije.

Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres i Maks Verštapen iz Red Bula bili su danas najbrži na prvom i drugom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Štajerske.

Na dobrom je putu Real Madrid da uzme novu titulu, ali ne sme da se opušta. Večeras (22.00) na Bernabeu stiže Alaves, kec je 1,20, a pobeda domaćina bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid – Alaves.

Peres >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je bio najbrži na prvom treningu rezultatom 1:04,867 minuta. Drugi je bio Verštapen sa zaostatkom od 0,096 sekundi, a treći vozač Mercedesa Valteri Botas sa 0,222 sekunde zaostatka.

Aktuelni svetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa bio je četvrti sa 0,253 sekunde zaostatka za najbržim. Dvojac Ferarija Sebastijan Fetel i Šarl Lekler zauzeli su 10. i 12. mesto, uprkos tome što su na svojim bolidima imali nova prednja krila.

Beautiful shots of Sergio Perez on track in FP1 😍

Checo and co. will be back on track for FP2 shortly 🙌#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/bJl5uyF7jU

— Formula 1 (@F1) July 10, 2020

Na drugom treningu najbrži je bio Verštapen rezultatom 1:03,660 minuta. Drugi je bio Botas sa 0,043 sekunde zaostatka, a treći Peres sa 0,217. Iza njih vozio je Lens Strol iz Rejsing Pointa sa 0,581 sekundi zaostatka, zatim Karlos Sainc iz Meklarena sa 0,673, pa Hamilton kao šesti sa zaostatkom od 0,688 sekundi.

Mercedes je posle treninga saopštio da Hamilton nije zadovoljan bolidom i da će vozilo večeras biti pregledano.

This is Verstappen pushing his Red Bull to the 𝙈𝘼𝙓 🚀#AustrianGP 🇦🇹 #F1 @redbullracing pic.twitter.com/33pp2NkBn6

— Formula 1 (@F1) July 10, 2020

Drugi trening obeležio je i incident, nakon što je u pretposlednjem krugu vozač Renoa Danijel Rikardo udario u zaštitnu ogradu. Australijanac je izašao bezbedno iz bolida i odmah je otišao na preglede u medicinski centar na stazi nakon što se videlo da blago hramlje.

🚩 RED FLAG 🚩

Daniel Ricciardo is off at Turn 9, and the session comes to a halt for now#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/wqIs7MJhwn

— Formula 1 (@F1) July 10, 2020

Treći trening na programu je u subotu uoči kvalifikacija koje se voze od 15 časova. Trka za Veliku nagradu Štajerske na programu je u nedelju od 15.10.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Katrina Maria, poznata navijačica Mančester junajteda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.