Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2020, 20:16

FMP umalo srušio Moraču! Budućnost drhtala do poslednjeg napada, Lešić promašio sve u završnici

Fantastično izdanje pulena Vladimira Jovanovića u glavnom gradu Crne Gore, ali Plavi su ubeležili trinaestu uzastopnu pobedu kod kuće u svim takmičenjima

FMP se nije obrukao, FMP je umalo bacio Budućnost na kolena! Sreća je Panterima na kraju ipak okrenula leđa, pošto je Sava Lešić na 54 sekunde pre kraja promašio dva slobodna bacanja, pa trojku posle ofanzivnog skoka Stefana Lazarevića, pa je Budućnost prečicom došla do tesne pobede - 77:76 (12:16, 30:16, 23:26, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 12:18).

FMP je igrao hrabro i bez suviše respekta u Morači i za to je umalo ozbiljno nagrađen! Panteri su odigrali partiju na dijametralno suprotnom kraju skale u odnosu na ono mučenje u Splitu pre dve sedmice. Da je bilo tek malo više sreće i iskustva možda bi se mlada ekipa Vladimira Jovanovića vratila kući s pobedom u rukama, ali ovako Budućnost je na mišiće i iskustvo slavila i upisala trinaestu uzastopnu pobedu kod kuće u svim takmičenjima.

Kada je Džastin Kobs na pet minuta do isteka vremena pogodio dva slobodna bacanja za 71:65 izgledalo je kao da će Budućnost bez problema uspeti da za završi utakmicu u svoju korist. Ali, tako nisu mislili i gosti iz Železnika! Usledila je prava razmena vatre između Kobsa i Nenadića. Ponajbolji igrač Pantera uspeo je da odgovori Kobsu sa dva pogođena penala, koji je onda realizovao skok šut, na šta je Nenadić opet uzvratio dobrim polaganjem lopte, pa je na semaforu ostalo 73:69, četiri minuta do kraja.

Svaki put kada je Budućnost imala napad, Kobs je držao loptu u svojim rukama. Tako sledeći napad nije uspeo da reši pošto je ispustio trojku iz dobre pozicije, da bi onda Okben Ulubaj zaledio krv u žilama svih u stručnom štabu Budućnosti harpunom sa distance, čime je FMP doveo na samo poen zaostatka (73:72)! Odmah je Petar Mijović tražio minut odmora kako bi svojim igračima nacrtao sledeći napad, ali je Kobs izgubio posed što je Nenadić žestoko kazniopa je FMP na nešto više od dva minuta do isteka vremena poveo posle mnogo vremena sa 74:73! Baš tada je pritisak u domaćim redovima dostigao vrhunac, ali FMP na kraju ipak nije uspeo u nameri da uzme meru Budućnosti. Veliku šansu propustio je Nenadić posle novog pokušaja za tri, Ivanović je realizovao dva penala, a onda je tačku na pobedu stavio Kobs uz 54 sekunde na semaforu.

Možda i ne bi bilo tako da Lešić nije promašio dva slobodna bacanja, posle čega je laknulo svima u Morači. Bilo je to posle faula Vilija Rida, uz 54 sekunde na satu. Njegov drugi promašaj uhvatio je Lazarević pa je FMP dobio šansu za popravni, ali je Lešić onda ispalio slab hitac sa distance koji je ostao na prvom obruču. I posle toga je FMP imao otvorenu priliku da uradi nešto veliko! Budućnost se nudila nekoliko puta, ali Jovanovićevi igrači nisu znali kako da uzmu ono što im se daje... Edžam je promašio trojku, FMP je imao napad, a onda je Ivanović napravio nesportski faul iz kojeg je deblji kraj izvukao Ulubaj. Levi skočni zglob je otišao u nezgodan položaj, začuo se jauk Turčine, a Ivanović je njegovu bolnu grimasu ispratio hvatanjem za glavu i izvinjenjem klupi FMP. Ulubaj nije mogao da nastavi, Čović je pogodio dva slobodna bacanja, ali u dodatnom napadu Ivanović se iskupio za grešku i važnom defanzivnom reakcijom obezbedio posed lopte i trijumf Budućnosti.

Kobs je ponovo bio prva violina Budućnost s 24 poena (7/11 za dva, 1/4 za tri), dok Ivanović prikupio 19 poena (4/14 iz igre, 2/8 za tri). Dvocifreni su bili još Edžam sa 12 poena i devet skokova, odnosno Dragan Apić sa 11 poena i šest uhvaćenih lopti. Partiju karijere odigrao je Nenadić i umalo postao heroj Pantera! Odličnu rolu odigrao je u drugom poluvremenu i na kraju ubacio 20 poena (7/13 iz igre, 1/4 za tri), na šta su Lazarević i Čović dodali po 12 poena, s tim što je prvi plejmejker gostiju dopisao i osam asistencija, a dugogodišnji krilni košarkaš FMP osam skokova.

Velika i prelepa šansa u porači ostala je neiskorišćena. Ali, stručni štab i igrači mogu da budu zadovoljni. Drastično bolje nego u Splitu, što može da garantuje ekipi FMP još jednu zanimljivu sezonu, gde će ponovo biti trn u oku svim kandidatima za plej-of.

ABA LIGA – 4. kolo

Subota

Split - Igokea 78:79

/Marčinković 17 - Jovanović 14/

Nedelja

Mega - Crvena zvezda 73:76

/Petrušev 22 - Lojd 19/

Budućnost - FMP Železnik 77:76

/Kobs 24 - Nenadić 20/

18.45: (1,45) Partizan (15,0) Cedevita Olimpija (3,05)

Ponedeljak

18.00: (3,50) Primorska (16,0) Zadar (1,35)

21.00: (1,70) Krka (14,5) Cibona (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Odloženo

Borac - Mornar

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.